23948sdkhjf

Nikodan købt af svenskere

Lagercrantz overtager 80 procent af transportanlæg-eksperten
Nikodan Conveyor Systems i Nørre Snede er nu hovedsageligt på svenske hænder, efter at Lagercrantz Group har købt 80 procent af aktierne i virksomheden, der leverer maskiner, systemer og transportbånd til blandt andet fødevareindustrien.

Ikke mindst chokoladefabrikker og mejerier i store dele af verden har løsninger fra Nikodan.

Nikodan har hidtil været ejet af direktør Erik Videbæk og de tre ledende medarbejdere Michael Poulsen, Chris Hansen og Jens Skibdal, der ligesom Erik Videbæk alle fortsætter i uændrede roller. De fortsætter også som medejere med hver fem procent af aktierne.

I det hele taget får salget ingen konsekvenser for kunderne, understreger Jens Skibdal, der står for salg og eksport.

- Vi fortsætter med samme forretningsgang og en helt uændret måde at gribe tingene an på, fastslår han.

Rivende udvikling
Nikodan er inde i en rivende udvikling og har de seneste fem år cirka fordoblet medarbejderantallet, som nu er oppe på omkring 50. Og væksten ser ikke ud til at tage af, så endnu flere ansættelser er på vej, oplyser Jens Skibdal.

Netop væksten er ifølge de fire danske medejere baggrunden for, at de har valgt at sælge majoriteten til Lagercrantz:

Erik Videbæk og den øvrige ledelsesgruppe begyndte i foråret 2015 at lede efter en samarbejdspartner/køber, som kunne bidrage til den fortsatte udvikling af Nikodan.Den proces førte i efteråret til kontakten med den svenske teknik-koncern, som allerede ejer en række danske virksomheder, blandt andre Elfac i Silkeborg og ISIC i Århus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093