23948sdkhjf

Biomasse og solvarme giver rekordoverskud hos Industrivarme

Med regnskabsrekord og en solid ordrebeholdning i hus går Industrivarme ind i 2016 med fokus rettet mod solvarme, biomasse og især sine egne røggaskølere.
Industrivarme med base i Storvorde i det nordjyske har haft et overordentligt godt 2015. Virksomheden er kommet ud med det bedste resultat nogensinde og en gazelle-statuette i hånden.

Bruttofortjenesten er vokset til 38,8 mio. kr., og driftsresultatet lander på 11,2 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015, hvilket er den direkte årsag til, at Industrivarme er kommet på dagbladet Børsens liste over gazeller.

Direktør og medejer i Industrivarme, Allan Jakobsen, ser flere grunde til virksomhedens rekordresultat.

- Der er en positiv trend i markedet, vi har de produkter, kunderne efterspørger, og vores organisation besidder høj faglighed og erfaring. Vi har især haft travlt inden for områderne biomasse og solvarme, hvilket vi forventer fortsætter i det kommende år, siger han.

Og det er ikke bare udviklingen inden for biomasse og solvarme, Allan Jakobsen har store forventninger til.

- Vi regner med en positiv udvikling på 2015-resultatet. Målet er, at det skal være på 2015-niveau eller højere, understreger han.

Runder de 51
Virksomheden går ind i det nye regnskabsår med en flot ordrebeholdning, hvilket har betydet, at man netop har ansat fire nye medarbejdere, og dermed har rundet de 51 ansatte.

- Vi har ansat en projektleder og to tekniske tegnere til afdelingen i Ikast, som primært skal hjælpe med tilbudsarbejde og ordreafvikling. Til hovedkontoret i Storvorde er der ansat en produktionsleder til værkstedet, som har ansvaret for Industrivarmes egenproduktion, fortæller Allan Jakobsen, der i øjeblikket har travlt med de mange igangværende og indkommende ordrer:

- Af større igangværende ordrer er der blandt andet en totalentreprise på et komplet 20.500 kvadratmeter stort solvarmeanlæg til Hadsund By´s Fjernvarmevarmeværk. Det er et lidt anderledes og spændende projekt, da teknikbygningen er udformet som en amerikansk lade, opbygget i rød træbeklædning med og sort tag, således den falder godt ind i de naturskønne omgivelser, hvor solvarmeanlægget er placeret, fortæller han.

Fokus på røggas
Udviklingen på markedet i 2015 – især inden for biomasse og solvarme – kom ikke som nogen overraskelse for Allan Jakobsen. Det gjorde derimod udviklingen på et af Industrivarmes andre områder.

- Vi har oplevet en positiv udvikling inden for service og montage, herunder levering af vores egne produkter, som er røggaskølere. Det er noget vi frem over vil fokusere på, siger han.

Industrivarmes produkter produceres alle in-house og hos danske underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093