23948sdkhjf

Ny topchef skal skabe sorte tal for Brødrene Kier

Stål-, værktøjs- og VVS-grossisten har forfremmet økonomidirektør Stephan Andersen efter syv måneder som økonomichef.
Det er hans første erfaring som administrerende direktør, når 42-årige Stephan Andersen fra 1. januar har overtaget rollen som topchef hos stål- og VVS-grossisten Brødrene Kier med hovedsæde i Hasselager ved Århus.

Og det bliver Stephan Andersens opgave at skaffe sorte tal igen.

Efter fire år i træk med millionoverskud offentliggjorde Brødrene Kier i senest offentliggjorte regnskab et underskud på knap 100.000 kr. Stephan Andersen vil dog ikke sige noget særlig præcist om det regnskab for 2015, der er på vej.

- Det kommer ikke til at blive prangende, det bliver ikke tilfredsstillende, men vi har planen, der peger fremad. 2015 har været et transitionsår med skift på ledelsesposter, og det koster på bundlinjen, siger han.

En af begivenhederne i 2015 skete 1. maj, da Stephan Andersens forgænger i chefstolen, Peter Poulsen, ansatte ham som økonomidirektør. Stephan Andersen blev hentet hos møbelproducenten Tvilum i Kjellerup. Og han bedyrer, at det er helt tilfældigt, at hans forgænger Peter Poulsen ved nytår skiftede til en topcheftitel hos møbelproducenten Duba-B8 i Bjerringbro.

- Det var der ingen planer om, da jeg tiltrådte, men vi har kendt hinanden i en årrække, og vi har begge vidst, at Brødrene Kier ikke ville være stor nok til os begge i længden, siger han.

Det, der blandt andet skal skabe sorte tal på bundlinjen, bliver en opgradering af e-handlen for Brødrene Kiers kunder, så de bider skeer med konkurrenternes. Og han nævner selv Brødrene Dahl, AO, Lemvigh-Müller og Sanistål, som Brødrene Kier kæmper med lokalt, hvor Brødrene Kier er til stede: Århus, Skanderborg, Horsens, Odense.

- De handelsplatforme, vi har i dag, er ikke tidssvarende og lever ikke op til de, de andre kan. Man skal kunne nå hjem og drikke en kop kaffe og bestille, og så skal det være tilgængeligt næste morgen klokken syv, når man møder på værksted, lover han.

Ifølge ham er Brødrene Kiers force i forhold til de store konkurrenter, at Brødrene Kier er en mindre og mere fleksibel forretning.

- Vi har nemmere ved at ændre på en ting og skrue på en standard, hvor det er mere komplekst og sværere at styre for en større virksomhed, og hos os har man en fast kontaktperson, som har kendskab til kunden, nævner han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.345