23948sdkhjf

P. Hatten & Co går frem trods trængt marked

Sidste års millionunderskud er vendt til overskud efter et år med hård konkurrence, men med stram styring af vvs-grossistens omkostninger.
En benhård satsning på kerneforretningen og en strategisk treårig handlingsplan har givet Aktieselskabet P. Hatten & Co sorte tal på bundlinjen.

Virksomheden, der driver engroshandel med stål, vvs-artikler og værktøj, der netop har aflagt årsregnskab for regnskabsåret 2014/2015, har i perioden vendt et underskud på mere end 5 mio. kr. til et mindre overskud på 266.000 kr. Samtidig viser selskabet en fremgang fra 36,6 mio. kr. til 37,8 mio. kr. på den samlede bruttofortjeneste.

Dermed kan den lollandske virksomhed gå ind i et nyt arbejdsår med en pæn fremgang, men med udsigt til et fortsat hårdt marked med lav aktivitet, forklarer administrerende direktør Rune West Pedersen.

- Vi er kun på Sjælland og Lolland-Falster, og der er aktiviteten ikke så stor som i København og Århus. Vi er først nu ved at se de første spæde tegn på, at det går i den rigtige retning. De senere år er markedet desuden blevet skærpet, så der er en hård konkurrence om kunderne. Derfor har vi måttet trimme virksomheden, for at komme i mål, siger han.

Stram styring
I forbindelse med P. Hatten & Co’s tilpasning af virksomheden har man planmæssigt afviklet detaildelen med hårde hvidevare- og køkkenforretninger.

Formålet med den treårige handlingsplan har desuden været, at sikre en stram styring af omkostningerne samt lægge retningslinjerne for en fokusstrategi, hvor selskabet fremover alene satser på engrossalg. Afviklingen af detaildelen har dog påvirket årets resultat negativt på grund af huslejeomkostninger til det sidste tomme lejemål.

- Da krisen kom, gik markedet for elementkøkkener i stå, så vi traf derfor en beslutning om at koncentrere os om hovedforretningen. Siden har vi styrket engrosdelen med en centralisering af logistik og lagerføring, siger Rune West Pedersen.

Forventer fortsat bedring
For at sikre en bedre drift har virksomheden de senere år gennemført en omfattende spareplan, der skal sikre en lavere omkostningsbase. Dermed er selskabet bedre rustet til de fremtidige markedsmæssige forhold, fortæller den administrerende direktør om forventningerne til næste årsresultat.

- Vi har en forventning om en fortsat bedring af resultatet både på grund af de ting, vi selv gør, men også på grund af de bedringer vi ser i økonomien og i markedet, siger Rune West Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078