23948sdkhjf

En helt unik trappe i kobber

Den seneste tilføjelse til bygningsmassen på SDU ”Det Tekniske Fakultet” i Odense er en helt speciel trappe.
SDU i Odense har fået en ny trappe, og den er speciel. Den fører godt nok fra én etage til en anden, men det vil være forkert at reducere trappen i Syddansk Universitets nybyggeri til bare en trappe. For med sit unikke puslespil af sandwichpladerne Tecu Bond Classic har trappen også andre funktioner. Den er nemlig tænkt som et helt centralt element til det arkitektoniske udtryk, og så er den via sin opbygning med til at absorbere lyden i det store, høje rum.

- Det er ret specielt at lave den ydre opbygning på trappen i en beklædning med sandwichplader af kobber, fortæller Jens Andersen, sektionsleder hos Persolit, der har leveret den usædvanlige beklædningsopgave.

Væggene på trappen er opbygget i flere lag:

- Inderst er en gipsvæg, som vi har sat et spindelvæv af Alumecos aluminiumprofiler udenpå. Dem er sandwichpladerne klæbet op på i et asymmetrisk mønster af henholdsvis glatte og perforerede plader. Det giver både en flot æstetik, men også en funktionel betydning. Sandwichpladerne er samtidig opbygget, så de overholder de brandkrav, der stilles i dag, siger Jens Andersen, og fortsætter.

- Selve ”møblet” står midt i bygningen, hvor fladerne består af hårde materialer såsom betongulv, loft i gips og så videre. Pladerne med perforering er derfor vigtige absorbenter, hvor lyde i rummet kan trænge ind gennem pladen, og dæmpes af den bagvedliggende isolering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078