23948sdkhjf

Millioner til et renere hav

8,9 mio. kr. skal bruges til at undersøge og reducere plastforureningen i havet.
Der flyder mikro- og makroplast rundt i havene. Det er til skade for økosystemer, dyr, turismen og erhvervslivet.

Det vil Villum Fonden, Velux Fonden, NGO'erne Det Økologiske Råd og Plastic Change samt brancheforeningen Plastindustrien ændre. Derfor har de to fonde bevilget 8,9 mio. kr. til en "en række tiltag", der skal undersøge og reducere plastforureningen i havet. Det skriver Plastindustrien i en pressemeddelelse.

- Det er en festdag for miljøet i Danmark. Bevillingen fra de to fonde betyder, at vi nu er i stand til at få en grundig viden om, hvordan plastik påvirker vores miljø og potentielt set os mennesker. Ikke mindst får vi igangsat en diskussion om, hvordan vi i fremtiden kan leve bæredygtigt med plastik. Det er med andre ord en meget betydningsfuld og værdsat bevilling fra Villum Fonden og Velux Fonden, siger Henrik Beha Pedersen, miljøbiolog og grundlægger af Plastic Change i pressemeddelelsen.

Genanvendelse kan blive gevinst på vestkysten

Nogle af pengene skal bruges til udvikling af en grøn forretningsmodel, lyder det. Den skal ifølge pressemeddelelsen bruges til at "demonstrere den samfundsmæssige værdi i at indsamle og genanvende plastaffaldet fra den jyske vestkyst.

Og Industrien er klar til at tage ansvar, siger miljøchef i Plastindustrien, Helle Fabiansen:

- Plastaffald er skidt for havmiljøet, men plast er samtidig en værdifuld ressource. Der er derfor mange gode grunde til, at vi skal genanvende langt mere plast. Vores indsamling via frivillige langs den jyske vestkyst og efterfølgende fremstilling af nye plastprodukter er et spændende pilotprojekt, der gerne skal føre til udviklingen af en ny grøn forretningsmodel. Som en ansvarlig industri er vi meget begejstret for de muligheder, som den store bevilling giver os i kampen imod plast i havet, siger hun i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078