23948sdkhjf

Bila tager robotterne med til Herning

Ubemandet bearbejdning med kompakte robotceller er stadig det stærke omdrejningspunkt i metal- og maskinindustrien.
Bila, som er totalleverandør indenfor robotter og automatisering, er også med på årets udgave af Spånligaen på DAMRC i Herning.

Bila kommer til DAMRC med flere modeller.

Den ene er T800, der er en kompakt robotcelle, som kan flyttes mellem flere maskiner. Robotcellen er lagervarer og kan installeres og indkøres på få dage, oplyser Bila.

Den programmeres efter samme princip som en CNC-maskine. Robotcellen er med åben software, hvilket vil sige, at kunden selv kan lave programmer, indkøre nye emner osv.

Robotcellen T850 vises også frem på Spånligaen, og det sker i samspil med T800.

T850 er også meget kompakt, her har man dog mulighed for at vælge imellem flere robotter, alt efter hvor mange kilo man har behov for at løfte. Der kan monteres robotter fra tre kg til 80 kg.

Også MIR og UR-robotter
Ligeledes kan robotten justeres sidevejs alt efter, hvordan der er plads omkring CNC-maskinen. Ved store dreje-/fræsemaskiner, hvor der er langt ind til spindlen fra døren, er denne model ideel. Denne model leveres også fra lager, oplyser Bila.

Samtidig medbringer BILA transportrobotten MIR samt Universal Robots’ UR3- og UR3-robotceller på Spånligaen, hvor de præsenteres af Bila Robotics.

Stadig stort potentiale
Baggrunden for det store robotfremmøde er, at selvom de fleste efterhånden er stødt på robotter til brug for ubemandet metalbearbejdning, så er potentialet fortsat stort.

Og Bila henviser til, at Bila RoboPower-konceptet bygger på standardiserede robotceller til CNC-maskiner inden for metalindustrien. Det giver et kendetegn af yderst fleksible robotceller, der er meget lette at programmere, og det gælder også for virksomheder, der køber deres første robot.

- Mange underleverandører arbejder i dag med et skift og kører meget avancerede emner i få styktal, dette betyder, at deres maskiner ikke kører ret mange timer på et døgn. Med vores koncept kan man sætte robotter på maskinerne, og så har man mulighed for at få maskinerne til at køre ekstra timer i døgnet uden at ansætte flere medarbejdere. Det er lettere, end man tror. Der er rigtig mange penge i ubemandet bearbejdning, lyder det fra Bila op til Spånligaen 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22