23948sdkhjf

Vibrationskontrol er nøglen til dynamisk fræsning

Tidsbesparelsen og slidreduktion er gevinsterne ved dynamisk fræsning med softwaren iMachining fra Cadsys. Nøglen til det øgede tempo findes i styring og kontrol at vibrationerne omkring emnet.
Et af Cadsys’ softwareprogrammer kan spare maskinarbejdere og værktøjsmagere tid og mindske slitage på deres skærende værktøjer ved dynamisk fræsning.

- Emnet forlader fræseren op til 70 procent hurtigere, og det skærende værktøj slides mindre, siger direktøren for softwareleverandøren Cadsys, Ricco Busk.

Tidsbesparelsen og slidreduktionen sikres ifølge Ricco Busk ved hjælp af softwareprogrammet iMachining.

Cadsys-programmet er en overbygning af konceptet dynamisk fræsning, hvor skæreparametre fastsættes automatisk. Hvor en traditionel spåntagning sker ved at indstille skæredata ud fra producenternes anbefalede omdrejninger og tilspænding, så fastsættes disse automatisk ud fra en otte-trins skala. En indstilling på tre vil tidsmæssigt svare til en traditionel manuel fræsning, hvor en indstilling på syv vil reducere spåntiden typisk med omkring 50 procent.

- Programmets hemmelighed er evnen til at forudse vibrationer, som typisk opstår i en form for en sinuskurve, og softwaren rammer så at sige de vibrationsfrie lommer i kurverne, hvilket Cadsys efterviste i samarbejde med DAMRC for et par år siden, fortæller Ricco Busk.

På den måde hjælper programmet også operatøren af det pågældende bearbejdningscenter, for normalt kræver det gode ører og ikke mindst stor erfaring at høre begyndende vibrationer og dernæst handle derefter.

- Vi løfter på den måde operatøren op på et ekspertniveau, siger Ricco Busk.

Cadsys vil demonstrere softwarens kunnen i højstyrke rustfri stål på Spånligaen i samarbejde med DMG Mori Seiki Denmark og Kyocera Unimerco Tooling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069