23948sdkhjf

Succes med nem og fleksibel skruestik

Polund Maskinfabrik har udviklet en centerspænder, der spænder fra 10 til 420 millimeter og nemt kan betjenes af en robot.
Hvorfor skal der bruges så megen tid på at indstille en skruestik til en ny produktion?

Det har man spurgt sig selv om hos Polund Maskinfabrik på Fyn, og virksomheden har udviklet en serie af skruestikke, Pro-Clamp, som er meget fleksible, og som meget hurtigt kan ændres til nye opspændinger og nye størrelser.

Det har Polund voksende succes med i Danmark og i udlandet.

Polund vil præsentere flere skruestikke på Spånligaen i Herning i slutningen af januar. Polund præsenterer blandt andet en centerspænder, som spænder helt fra 10 til 420 millimeter. Skruestikken kan betjenes af en robot. Man kan altså køre en fuldstændig automatisk produktion på den.

- Robotten kan selv flytte kæberne, så spændvidden ændres. Vi har flere gode referencer for den skruestik, fortæller Lars Pors, direktør og den ene af to indehavere af Polund Maskinfabrik.

Dækker flere behov
Havde kunden valgt en anden leverandør, skulle han købe 25 forskellige skruestikke til at løse opgaven. Lars Pors viser, hvordan kæberne let kan løftes op og udskiftes med en anden. Det foregår helt uden værktøj. På samme måde kan kæberne indstilles automatisk.

Rundt i virksomheden står flere af firmaets skruestikke klar til afsendelse. Polund Maskinfabrik har faktisk lige medvirket i et tilbud, som betød, at en produktion kunne udføres i Danmark frem for Tyrkiet eller Kina. Her var de hurtigt betjente skrue­stikke en væsentlig medvirkende årsag.

- Vi var så billige, at producenten ikke synes det var værd at flytte produktionen, siger Lars Pors.

Den helt store fordel, understreger han, er, at Pro-Clamp skruestikkene væsentligt nedbringer opstillings- og omstillingstid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109