23948sdkhjf

Flextek forventer sig meget af robotter og automation

Efterspørgslen på robotter og automationsløsninger øges i 2016 som følge af mangel på kvalificeret arbejdskraft og en generel stigning i metalindustrien. Det er Flexteks forventning til 2016, hvor virksomheden også lancerer en række nye produkter
Administrerende direktør i Flextek, Henning Dam, ser med glæde tilbage på 2015, hvor Hedensted-virksomheden fokuserede på sine kernekompetencer inden for højteknologiske værktøjsmaskiner.

Flextek solgte 15 drejecentre og et tilsvarende antal fem-aksede bearbejdningscentre. På robot- og automationsområdet installerede virksomheden i alt 35 robotter, hvoraf halvdelen blev installeret på værktøjsmaskiner, som ikke var solgt af Flextek.

Tendensen går mod flere robotter og mere automation
Flextek forventer, at automationsområdet vokser yderligere i 2016:

- Det skyldes en kombination af endnu bedre løsninger fra robotudbyderne, og at flere og flere finder ud af, at det lønner sig at automatisere selv mindre seriestørrelser. Den generelle aktivitetsstigning i metalindustrien og manglen på kvalificeret arbejdskraft vil ligeledes øge efterspørgslen på robotløsninger til værktøjsmaskiner, siger Henning Dam.

Nye produkter fra fræsere til brugerflader
For at være på forkant med automationstrenden har Flextek videreudviklet virksomhedens robotautomationsløsninger.

Her fremhæver Henning Dam en helt ny 24 kg robot med flere optioner og et nyt program af robotløsninger med syv akser, så en robot kan betjene to-fire værktøjsmaskiner.

I det hele taget præsenterer Flextek i 2016 en række nye produkter, og her nævner Henning Dam blandt andet en ny fem-akset fræser, en ny brugerflade på styringen, et fem-akset tuningssystem samt nye funktioner på multitask-siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078