23948sdkhjf

Erhvervsleder – bland dig nu i debatten!

Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen giver her 7 Skarpe bud på, hvorfor erhvervsledere bør blande sig i den politiske debat
Hvorfor er det vigtigt, at erhvervslivet blander sig i aktuelle politiske debatter?

- Det er der to grunde til. Hvis man ikke melder noget ud, kan man ikke klynke på bagkant over ikke at blive hørt. Det er bedre at sige noget ud og stå ved det. Derudover ender erhvervslivet ofte med at stå med resultaterne af en politiske debat til sidst, så de kan ligeså godt give deres holdning til kende og få indflydelse.

Hvilke danske erhvervsledere er bedst til at blande sig i debatten?

- Jeg tager hatten af for Asger Aamund, der er en slags friskytte og gerne går på tværs af klassiske borgerlige holdninger. Stine Bosse er en markant debattør med velovervejede holdninger. Kim Skibsted fra Grundfos er også en af dem, der tager bladet fra munden.

Hvad gør dem gode?

- De har både en reflekteret og kvalificeret holdning til de ting, de udtaler sig om. Det er ikke bare den klassiske melding om, at skatten skal halveres. De går ind i en aktuel debat med et kvalificeret synspunkt.

Hvorfor er yngre erhvervsledere fraværende i debatten?

- Mange tænker, at der er nogle andre, der tager sig af politik. At de skal passe deres karrierer og pleje deres talent, og at det ikke er deres sag, hvad der foregår rundt omkring dem. Der er desuden en voldsom politikerlede, og det er et kæmpe problem.

Hvorfor er det vigtigt, at også de blander sig i debatten?

- Det er deres samfund, vi er ved at forme. De kan ikke komme om ti år og klage, hvis de ikke har deltaget i debatten. De kan ikke få pengene tilbage, hvis de i fremtiden synes, at samfundet har udviklet sig forkert.

Hvad får lederne ud af at blande sig i debatten?

- Man får jo mulighed for at præge det fællesskab, som samfundet er. Samtidig vil jeg heller ikke afvise, at der er en god platform i det, der kan give et stort netværk. Se bare på de erhvervsfolk, jeg nævnte tidligere. Der er bud efter dem i mange sammenhænge. Hvis man tror, at der ikke sker noget ved at stå udenfor, har man ikke fattet noget. Så bliver beslutningerne nemlig bare truffet, uden man har indflydelse.

Hvad skal erhvervsorganisationerne gøre anderledes?

- Erhvervsorganisationerne skal forholde sig til virkeligheden som den ser ud nu, og ikke som den så ud for to år siden. De skal tage fat i, hvordan tingene ser ud lige nu, fremfor hvad den burde være eller har været. Vi kommer eksempelvis ikke tilbage til det samme grænseløse EU som for to år siden. Hvad vil de gøre ved det? Det kunne være rart, hvis de forholdt sig til det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125