23948sdkhjf

Dantherm-ejer foretager andet opkøb på en uge

Engelsk selskabs styrker skal komme Dantherm HVAC Gruppen til gode.
Mindre end en uge efter, at Procuritas Capital Investors købte Dantherm HVAC Gruppen af Dantherm, overtager kapitalfonden endnu en virksomhed.

Den 20. januar 2016 blev alle aktierne i Calorex af RHP Group købt. Calorex er en engelsk affugtervirksomhed, der producerer affugtere samt varmepumper til svømmehaller, affugtere og udstyr til varmegenvinding og udtørring af byggerier.

Calorex beskæftiger cirka 120 medarbejdere på hovedkontoret i Maldon øst for London.

Synergier mellem de to brands
Overtagelsen er ifølge Dantherm i tråd
Købet fra Dantherm
Procuritas Capital Investors V købte den 15. januar 2016 Dantherm HVAC Gruppen samt Telecom-forretningen af det børsnoterede Dantherm A/S.

De frasolgte aktiviteter omfatter HVAC-selskaberne i Danmark, Norge, Storbritannien og Polen samt Telecom-selskaberne i Danmark, Sverige og Tyskland. De frasolgte aktiviteter havde i 2015 en omsætning på cirka 310 mio. kr., og beskæftiger cirka 240 medarbejdere.

Læs mere: Banker trækker stikket hos Dantherm


med strategien om at ekspandere inden for svømmehalsventilation, mobile affugtere og air conditioners samt kommerciel affugtning. Købet medfører en konsolidering af to store brands inden for disse produktområder, og akkvisitionen vil skabe øgede forretningsmuligheder for begge virksomheder, som i gennem mange år har arbejdet side om side på en række europæiske markeder, hedder det i en pressemeddelelse.

Calorex og Dantherm vil fortsat være på markedet som to selvstændige brands, og de to virksomheder kommer til at udnytte hinandens markeds- og produktmæssige styrker. Det vil give mulighed for realisere synergier og dermed danne grundlag for øget vækst for begge virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125