23948sdkhjf

Flere mistede jobbet ved konkurser i 2015

For første gang siden 2009 steg antallet af tabte jobs ved konkurser i 2015. Flere konkurser i ældre virksomheder kan være årsagen, viser ny opgørelse fra eStatistik og FSR – danske revisorer.
10.823 jobs gik tab ved konkurser i 2015. Det er en stigning på tre procent i forhold til 2014, viser en ny opgørelse fra eStatistik og FSR – danske revisorer. 2015 er dermed det første år siden statistikkens start i 2009, at antallet af tabte jobs ved konkurser er steget.

- Set over perioden fra 2010 og frem til i dag, så er antallet af tabte jobs ved konkurser faldet næsten 50 procent. Selv om 2015 sætter en stopper for faldet, så har vi de seneste fem år samlet set haft en positiv udvikling, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen og tilføjer:

- Vi ser, at virksomheder, der har eksisteret i mere end 10 år, fylder en fortsat større del af konkursstatistikken. De har typisk flere ansatte og giver dermed flere tabte jobs ved en konkurs. Hvis denne tendens fortsætter, kan stigningen i tabte jobs i år markere starten på en mere negativ udvikling.

Stigningen i jobtabet er primært drevet af brancherne ”industri” og ”videnservice”, mens operationel service – for eksempel rengøring, catering, miljøservice med mere – har set det største fald i antallet af tabte jobs ved konkurser fra 2014 til 2015.

Krise-iværksætterne er mere levedygtige
Virksomheder over 10 år er den eneste gruppe, hvor antallet af konkurser er steget fra 2014 til 2015. Hos yngre virksomheder er konkursantallet faldet.

Direktør i eStatistik, Kent Nielsen, hæfter sig især ved, at antallet af konkurser blandt iværksættervirksomhederne har været faldende i de seneste år:

- Vi ved, at der er etableret væsentligt flere nye virksomheder i både 2014 og 2015 i forhold til de første år af finanskrisen, så tallene indikerer, at virksomheder etableret i krisens kølvand er mere levedygtige, siger Kent Nielsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079