23948sdkhjf

Arm Steel-medarbejdere reddet

Konkursboet efter Arm Steel Solutions er blevet solgt. Kunder og størstedelen af medarbejdere følger med over i den nye virksomhed Pipecon-Arm Steel Solutions.
De sunde aktiviteter i det konkursramte Arm Steel Solutions kører videre i en helt ny virksomhed.

Virksomheden, der får navnet Pipecon-Arm Steel Solutions, er en sammenlægning af Arm Steel i Varde og Pipecon i Skjern.

Søren Peter Bjerre, tidligere ejer af Arm Steel, er glad for, at det er lykkedes at få genskabt Arm Steel-navnet:

- Jeg er utroligt glad for, at jeg ikke behøver at skulle afskedige flere medarbejdere. Det har været det vigtigste, siger Søren Peter Bjerre, hvis fokus i den nye virksomhed bliver salg hos nye og eksisterende kunder. Han får fortsat sin gang på fabrikken i Varde.

Der er omkring 40 medarbejdere på fabrikken i Varde. Fem funktionærer blev dog sendt hjem i forbindelse med konkursen.

Søren Peter Bjerre stiftede Arm Steel i 1986: Men efter 29 år blev virksomheden 8. februar erklæret konkurs ved skifteretten i Esbjerg efter han selv indgav konkursbegæring. Han ærgrer sig over konkursen. Men:

- Sådan er det jo. Det er en god løsning, vi har fundet i fællesskab. Det betyder, at vi kan køre videre med kunder, vi har haft i 25 år, siger han.

Ny virksomhed giver ny energi
Pipecon udvikler og desginer rørsystemer og stålkonstruktioner til kræftværker, offshore, fødevareindustri og den maritime sektor og har fået produceret løsninger hos underleverandører. Arm Steel bevæger sig i samme brancher, men her har fokus været på fremstilingen og montagen af rørsystemer og stålkonstruktioner. Arm Steel har blandt andet produceret for Pipecon.

- Visionen for PipeCon-ARM Steel Solutions A/S er, at udvikle et kompetencecenter der internationalt er konkurrencedygtigt med dansk stålproduktion og med viden og ressourcer til at levere hele processen fra Engineering til produktion og montage, siger Jan Abel Larsen der er adm. direktør i Pipecon og det nydannede Pipecon-ARM Steel Solutions A/S.

De to virksomheder kender da også hinanden og har arbejdet sammen gennem en årrække. Det er blandt andet lykkedes de to virksomheder at blive godkendt til leverancer til atomkraftværker.

Harmonien er god
Det er derfor, at investeringsselskabet Buur Invest, har stiftet selskabet og er med som passiv investor i Pipecon Arm Steel Solution. Det fortæller Charlotte Buur Poulsen, der er direktør i investeringsvirksomheden:

- Det giver god mening. De to virksomheder supplerer hinanden godt. Pipecon har ingeniørdelen, men det har Arm manglet. Omvendt har Arm supply-delen, og det har Pipecon manglet. Der er ingen overlap og ren synergi.

Buur Invest har det som erklæret mål at investere i "små- og mellemstore industrivirksomheder med vækstpotentiale." I øjeblikket har Buur Invest seks virksomheder i sin portefølje, der blandt andet tæller skovirksomheden MBT, Global Windpower og Skjern Papirfabrik.

- Ideen er helt klart at bevise, at det er muligt at producere i Danmark, siger Charlotte Buur Poulsen.

Buur Invest landende i sidst offentliggjorte regnskab fra 2014 på et resultat på 9,34 millioner korner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079