23948sdkhjf

Develco har fingrene helt inde i Grundfos-succes

Udviklingen af en nyskabende IoT-løsning til Grundfos' pumper har været forankret hos udviklingshuset i Aarhus.
Udviklingshuet har stået for udviklingen af en bluetooth dongle med installations- og monitoreringssystemet til Grundfos’ nyeste cirkulationspumpe, Alpha 3. Pumpen er del af et nyt installationskoncept fra Grundfos, hvor regulering af pumpen er en intelligent computerstyret proces.

Til den nye Alpha 3 er der udviklet et installations- og monitoreringssystem i form af en Bluetooth dongle kaldet MI401 Alpha Reader samt applikationen Grundfos Go Balance til styring af processerne fra en smartphone.

Grundfos har udviklet konceptet og så præsenteret idéen for Develco, hvorefter udviklingshuset har varetaget alle faser i udviklingsprocessen af Alpha Reader samt produktfremtagning hos EMS'eren GPV Asia.

- Vi har stået for hele udviklingen inklusiv emballage, brochurer med mere. Develco har også lagt den ud til GPV Asia for Grundfos. Men nu er det Grundfos, der selv står for produktionen, forklarer Develcos administrerende direktør Ole Rudkilde og tilføjer, at udviklingshuset nu blot tager hånd om vedligehold og softwareopdateringer.

Syv måneder fra ide til marked
En del af udviklingsopgaven har været det mekaniske design af Alpha Reader, der skulle leve op til kompromisløse krav fra Grundfos. På den funktionelle front er donglen designet, så den serielt kan fungere som repeater, hvilket eliminerer problemet med signalrækkevidde i forbindelse med større installationer. I relation til bruger-interface har Develco samarbejdet med Trifork, der har udviklet Grundfos Go Balance app’en.

- Rent softwaremæssigt har der ikke været tale om de store udfordringer, da vi har stor erfaring med de anvendte teknologier. Jeg er meget stolt af løsningen, som ud over at være kompakt og elegant i sit design, har et meget lavt energiforbrug og en fantastisk radio performance. Den korte udviklingstid og hurtige NPI bør også nævnes, da ”time to market” jo er en vigtig konkurrenceparameter i dag, fortæller projektleder Erik Refsgaard om projektet.

Fra Develco blev kontaktet med idéen, til der var et produkt på markedet, var der ifølge Ole Rudkilde blot syv måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125