23948sdkhjf

Grøn pris til vindmøllepioner

Henrik Stiesdal har modtaget PlanEnergis Grønne Pris 2016.
Vindmøllepioner Henrik Stiesdal modtog fredag den 26. februar PlanEnergis Grønne pris på 50.000 kr. ved et miniseminar om fremtidens el-samfund, der blev afholdt af PlanEnergi i Århus.

Henrik Stiesdal er en person med stor vægt i den vedvarende energisektor, og han har dedikeret det meste af sit liv til at udvikle nye metoder og komme med innovative opfindelser inden for vindenergi. Han ønsker at dele prisen i to halvdele, hvoraf den ene doneres til udvikling af en hjemmeside for organisationen GrowForIt, der planter træer for at absorbere CO2. De resterende 25.000 skal også anvendes til en hjemmeside, som stiller Henrik Stiesdal eget open source design af et flydende havmøllefundament til rådighed for alle interesserede.

Henrik Stiesdal omtales jævnligt som ”father of wind energy” og ”Mr. Windpower”. Han har beskæftiget sig med vindmøller siden sin ungdom, hvor hans første vindmølledesign bidrog til etableringen af ”det danske koncept”, som flittigt blev brugt op igennem 1980’ernes vindmølledesign.

De sidste 27 år arbejdede han i Bonus Energy, nu Siemens Wind Power, senest som teknologichef. I dag fungerer han som selvstændig i store dele af verden med den videre udvikling af systemer og komponenter til fremtidens el-samfund.

PlanEnergis Grønne Pris uddeles cirka hvert andet-tredje år som en udviklings- og motivationspris til enkeltpersoner, grupper eller organisationer, der på nyskabende og forbilledlig vis arbejder for at fremme anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078