23948sdkhjf

Elboks får moderne hygiejnisk design

PTI’s nye elboks er udviklet specielt til mejerier, og den har fået en hygiejnisk overhaling.
Det er en elboks med et overordentligt moderne hygiejnisk design, som Tarm-virksomheden PTI nu lancerer bredt på det danske marked.

En tidligere generation af boksen er blevet solgt i tusindvis til én stor kunde i mejeriindustrien, men PTI satser nu på, at kombinationen af et nutidigt hygiejnisk design og særdeles høj robusthed vil appellere bredt til fødevareproducenterne generelt og mejerierne specifikt.

- Det er altid svært at gøre hygiejnisk design op i kroner og ører, men man får en komponent, der lever op til 2016-kravene til hygiejnisk design. Samtidig får man en meget holdbar og stødsikker boks, forklarer produktteknolog hos PTI, Michael Franklin Römhild, om elboksen, der er fremstillet i syrefast rustfri stål og er testet hos Delta i henhold til tæthedsklassen IP-65.

Flere muligheder
Elboksen er først og fremmest udviklet til at rumme den sikkerhedsafbryder, som altid skal befinde sig i umiddelbar nærhed af en motor, så en montør eller smed kan slukke for motoren i forbindelse med service.

Men, forklarer Michael Franklin Römhild, boksen fremstilles også i en version uden afbryderhuller på forsiden, så den i stedet kan rumme diverse automationskomponenter, for eksempel AS-i-bus-komponenter.

I forhold til det hygiejniske design er boksen designet med skrå overflader – altså ingen vandrette overflader – i henhold til Stålcentrums designvejledninger.

Elboksen kommer som standard i fire forskellige størrelser med en minimumshøjde på 190 millimeter og en maksimalhøjde på 400 millimeter. Den er udstyret med flere stelforbindelser, og der er forborede huller, som passer til de fleste kabler.

Som en sidste feature har PTI desuden papir på, at boksen fungerer EMC-dæmpende for elektromagnetisk støj i de lavere frekvenser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062