23948sdkhjf

Grundfos-topchef garanterer danske arbejdspladser

Kompetencer, automation og udviklingscenter gør Danmark til pumpekoncernens rugekasse for nye produkter.
Automation er kimen, der fastholder produktion af Grundfos-pumper i Danmark. Derfor er der også investeret store summer i robotter og automationsløsninger på koncernens danske fabrikker.

- Automationsniveauet betyder noget for vores kvalitet, fordi mennesker typisk laver flere fejl end maskiner. Men også fordi det ellers vil være utrolig svært at være konkurrencedygtig med de lønninger, som vi har i Danmark, fortæller Mads Nipper.

Udover de danske fabrikker har Grundfos også store produktioner i Tyskland, USA og ikke mindst Frankrig med en høj automationsgrad.

Tradition for automation
Koncernen satser også på, at de danske produktionsmedarbejdere har et kompetenceniveau, som er endnu højere, end man kan finde andre steder. Derudover skal løndelen til hvert enkelt produkt holdes nede.

- Vi skal have en tilstrækkelig høj grad af automatisering, der gør, at de mest mandskabsintensive produktioner forbliver meget højt automatiseret. Og det har vi en meget høj grad af tradition for på Grundfos, siger topchefen.

Mads Nipper vurderer, at automationsgraden hos Grundfos i Danmark ikke bare er høj på et globalt plan, men også relativ høj i sammenligning med andre danske virksomheder.

Bjerringbro er rugekasse for nye produkter
Grundfos spreder sin produktion ud over hele verden. Men når de nyeste skud på stammen skal udvikles og sættes i produktion, sker det oftest i Bjerringbro, hvor hovedsædet også har hjemme. Det er også her, at virksomhedens udviklingscenter er placeret.

- Det er helt naturligt, at det er i Danmark, at de fleste nye produktioner bliver startet op. Det er i Danmark, at vi har den dybeste erfaring, og det er her, at vi har den højeste automatiseringsgrad – kun i konkurrence med vores franske fabrik. Og derfor er det helt naturligt, at vi kører nye produktioner ind her, fortæller Mads Nipper.

- Vi har givet en langsigtet forpligtigelse om at være en virksomhed, der har et betragteligt antal produktionsarbejdspladser i Danmark. Og det har vi ingen planer om at ændre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094