23948sdkhjf

Forening for konkursfamilier ser dagens lys

En konkurs medfører ofte store menneskelige omkostninger. En ny forening vil arbejde for at afbøde de negative følger af en konkurs i familien
Fortvivlelse og magtesløshed er ofte de første følgesvende, når en selvstændig erhvervsdrivende bliver ramt af en konkurs. Hverdagen bliver med ét slag ændret, og skilsmisser, psykiske helbredsproblemer og endda selvmord er ikke ualmindelige følger af en konkurs.

Det påvirker naturligvis hele familiens trivsel, når en families livsgrundlag bliver rykket væk under den. Den konkursramte skal nu forholde sig til kreditorer, banker, advokater og
konkurslovgivningen.

- Det kan føles, som om mangeårige samarbejdspartnere vender sig imod en, og samtidig skal familien forholde sig til regler for dagpenge, kontanthjælp, retshjælp, psykisk hjælp og
familierådgivning. Som konkursramt er man overgivet til kreditorers og kurators nåde og forgodtbefindende, og man kan se sine værdier fordampe før øjnene af sig, når aktivernes værdi smuldrer ved et tvangssalg, siger Olav Lange Hansen, der er med i initiativgruppen bag den nye forening.

Det er heldigvis de færreste, der oplever, at familien bliver ramt af en konkurs, og derfor er det også en meget uvant situation.

- Det er svært at finde frem til og få den nødvendige hjælp. Mange føler også skam, endda i en sådan grad, at de slet ikke søger hjælp, og der er ofte ikke råd til professionelle rådgivere. Der findes heller ikke et enkelt sted, hvor familien kan få hjælp og rådgivning til alle aspekter af deres nye situation, påpeger Olav Lange Hansen.

Derfor har han sammen med en lille gruppe taget initiativ til at stifte en forening for konkursramte og -truede. Formålet er at reducere sociale trivselsproblemer for konkurstruede og konkursramte personer, ægtefæller og børn.

Foreningen vil yde den bedst mulige hjælp for selvstændige familier, der er konkurstruede eller er under konkurs, samt familier der har været gennem en konkurs, men ikke er ude af den utrygge sociale og økonomiske situation, konkursen har medført. Det skal blandt andet ske ved hjælp af frivillige, der selv har personlig erfaring med en konkurs.

Foreningen vil også arbejde for at reducere de økonomiske konsekvenser for familierne og for samfundet. Det skal ske ved at yde hjælp til selvhjælp i at afværge en truende konkurs og i at hjælpe til hurtigt at komme videre efter en konkurs.

Foreningen for Konkursfamilier holder orienteringsmøde og stiftende generalforsamling på Fromssejervej 18, Nebel, 6623 Vorbasse den 17. marts kl. 19.30-21.00.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078