23948sdkhjf

Smede-mangel kan sende produktion til udlandet

MAN Diesel & Turbo kan blive tvunget til at sende opgaver væk fra Danmark, hvis mængden af faguddannet arbejdskraft ikke øges.
Beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for Dansk Metal, viser, at der i 2025 vil mangle 30.000 faglærte metalarbejdere. Hos MAN Diesel & Turbo i København vurderer direktør Lars Peter Olsen, at han i løbet af de næste år alene kommer til at mangle 15 procent af den nuværende arbejdsstyrke. Dertil kommer nye stillinger som følge af forventet vækst. Det skriver Børsen.

- Kan jeg ikke få den nødvendige arbejdskraft, så bliver jeg nødt til at flytte dele af produktionen ud af landet, for vi skal holde vores kunders skibe og motorer i gang. Sandheden er, at jeg vil helst producere så meget som muligt her i landet, men kan vi ikke skaffe kvalificerede metalarbejdere, så må vi bede andre om hjælp, og det bliver ikke nødvendigvis i kongeriget Danmark, siger han til avisen.

For at afhjælpe problemet er MAN Diesel & Turbo selv begyndt at tage flere lærlinge, men Lars Peter Olsen appellerer også til politikerne om at øge arbejdskraftudbuddet – blandt andet ved at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne og skaffe flygtninge i arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095