23948sdkhjf

Grundfos varsler skrappere krav til underleverandører

Pumpegigantens drift er blevet mere profitabel det seneste år, og de danske underleverandører bidrager til den positive udvikling.
Den danske pumpekoncern Grundfos fordoblede sidste år sin indtjening, mens omsætningen gik knap 5 procent frem.

En del af fremgangen kommer fra et mere effektivt indkøb, og samtidig betyder et tættere underleverandørsamarbejde, at pumpeproduktionen sker smartere, siger topchef Mads Nipper.

- Vi inddrager vores leverandører endnu mere, men vi stiller også krav. Når vi lever i en verden, hvor vi skal slide fingrene til blods for overhovedet at kunne levere vækst, er vi også nødt til hele tiden at finde smartere måder at gøre tingene på, siger Mads Nipper og tilføjer, at tiden med fem år lange leverandøraftale uden genforhandling er et overstået kapitel.

Bringer gode ideer i spil
Og frem for at underleverandørerne kun ser det som en trussel, når aftalerne genforhandles hele tiden, skal virksomhederne bidrage og bringe deres viden i spil.

For ofte har underleverandører gode ideer – både til nye produkter – men også til, hvordan produktionen kan gøres smartere og derved ske på en billigere og mere effektiv måde.

- I stedet for bare at skændes om, hvem der skal have det største stykke af lagkagen, kan vores leverandører komme med viden, der gør, at vi gør tingene smartere i fællesskab. Det kan også være til glæde og gavn for vores leverandører, uddyber topchefen.

Skærer væk og optimerer
I 2015 har brugen af underleverandører hos Grundfos været nogenlunde stabil. Der er ikke blevet outsourcet markant, men der er heller ikke sket det modsatte.

- Vi har arbejdet tættere sammen med nogle af vores underleverandører om at finde besparelser og smartere måder at gøre tingene på. Nogle steder har vi sagt, at her skaber tingene ikke tilstrækkelig værdi, og det er skåret væk, mens vi andre steder har set på, om vi kan lave en optimering af produktet, så det bliver smartere, siger Mads Nipper.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095