23948sdkhjf

KP Komponenter satser på opkøb og lean

Salget skal stige, mens lean genskaber overskudsgraden hos underleverandøren.
En treårig plan skal sikre en årlig organisk vækst på 10 procent hos underleverandøren KP Komponenter. Væksten skal i høj grad findes ved at komme længere og dybere ind hos de eksisterende kunder.

- Vi er inde ved kæmpestore kunder, og det giver et stort potentiale. Det er langt nemmere at få mere salg hos dem, end det er at starte op med nye kunder, siger administrerende koncerndirektør Søren Husted og tilføjer, at det kan tage op mod tre år at få et nyt projekt i gang med en større kunde.

Væksten fra strategiske opkøb tæller ikke med i vækstmålet. Den svenske ejer, kapitalfonden Segulah, har som et erklæret mål at foretage strategiske opkøb i forbindelse med KP-ejerskabet. Opkøbsprocessen er den tidligere majoritetsejer og nuværende minoritetsejer, Martin Krogh Pedersen, dybt involveret i.

Kigger efter opkøb
Ifølge koncerndirektøren handler de strategiske opkøbstanker ikke om at købe tre virksomheder, konsolidere dem til to og så fyre halvdelen af medarbejderne. Tværtimod. Taktikken går derimod på, at opkøbene skal komplementere underleverandørens forretning.

- Opkøbet kunne være en virksomhed, der har det tilsvarende setup som os, men lavede bearbejdning af andre emner. På den måde kan vi lave cross-sales til hinandens store kunder og opnå synergier, siger Søren L. Husted.

Det er markederne i Skandinavien og Tyskland, som sonderes for mulige opkøb.

10 procent effektiviseringer
Et andet fokuspunkt er virksomhedens indtjening. KP Komponenters overskudsgrad har de seneste to år været nedadgående, og en del af strategien er, at overskudsgraden skal løftes op på det tidligere niveau.

I en øget effektivisering spiller lean en stor rolle, og indkøringen skete som noget af det første, da Søren L. Husted tiltrådte som direktør for Spjald-fabrikken i midten af 2015.

- Der er gennem tiden investeret kraftigt i produktionskapacitet og i automationsløsninger. Men der er stadig et effektiviseringspotentiale, fordi man altid kan lave forbedringer. Det er absolut normalt, at man har tocifrede produktivitetsstigninger om året, når man arbejder med lean-værktøjerne, fortæller Søren L. Husted.

KP Komponenter har allerede ansat en lean-manager, og koncernens amerikanske fabrik begynder udrulningen af lean i fjerde kvartal i år.

- Lean skal sammen med vores automatisering være med til sikre, at det, vi gør, også skal kunne lade sig gøre i Danmark i fremtiden, siger Søren L. Husted.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109