23948sdkhjf

Flydende vindenergi puttes på batteri

Verdens første flydende havmøllepark Hywind Pilot Park får nu installeret et batteri til lagring af energien fra de flydende havmøller. Løsningen får navnet Batwind.
Det er Statoil, der står bag udviklingen af et nyt batteri til lagring af strøm fra havmølleparker. Batteriet installeres og testes for første gang ved den flydende havmøllepark Hywind Pilot Park eller Hywind Scotland, der i øjeblikket etableres 25 kilometer ud for den skotske kyst ved Aberdeenshire.

Batteri-løsningen får navnet Batwind, og pilotprojektet ved Hywind Park skal danne et teknologisk fundament for implementering af løsningen ved fremtidens fuldskala offshoreparker. Samtidig skal løsningen åbne for nye kommercielle muligheder på markedet, skriver Statoil i en pressemeddelelse.

- Statoil har en stærk position inden for offshore vind. Ved at udvikle denne batteri-lagrings-løsning kan vi forbedre værdien af vindenergi både for Statoil og for vores kunder. Med Batwind kan vi optimere energisystemet fra vindmøllepark til el-nettet. Batteri-lagring repræsenterer en ny applikation i vores offshore-portefølje, og løsningen skal bidrage til profitabel vækst inden for dette område, siger Stephen Bull, Statoils senior vice president inden for offshore vind.

Statoil installerer sit pilot-anlæg på 1 MWh lithium-batteri ved Hywind Park med udgangen af 2018. Batteriet har en kapacitet, der svarer til 2 millioner Iphones.

Hywind Pilot Park er i øjeblikket under opførelse. Parken rummer fem flydende vindmøller, der forventes at producere den første elektricitet i 2017.

Statoil har den 18. marts 2016 underskrevet et Memorandum of Understanding (moU) med den skotske regering, Offshore Renewable Energy (ORE) Catapult and Scottish Enterprise angående udviklingen af Batwind.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082