23948sdkhjf

Smarte løsninger skal løfte vindindustrien

Eltronic Heavy Industries satser stærkt på udvikling af kosteffektive standardløsninger til håndtering af vindmøller.
- Alle kan transportere et vindmølletårn, men det handler om, hvordan man gør det.

Sådan siger Kenneth Svinth, som er direktør for Heavy Industries i Eltronic med base i Hedensted mellem Vejle og Horsens.

Heavy Industries er specialister i transport, håndtering og installation af vindmøller, og der arbejdes konstant med både flow og ikke mindst udstyr til opgaverne i de store dimensioner.

For det er nemlig som nævnt ikke ligegyldigt, hvordan man transporterer et vindmølletårn – i hvert fald ikke, hvis det skal gøres så kosteffektivt som muligt.

- Vi arbejder lige nu på at udvikle standardløsninger for beslag og transportfødder, der kan bruges til alle mølletyper. Vi genbruger designs, der kan dække flere vindmølleproducenter, så vi på den måde kan være med til at nedbringe udgifterne for operatørerne, forklarer Kenneth Svinth.

Til hele branchen

Heavy Industries har blandt andet fokus på udvikling af standardiserede vingeåg, tårnløftebeslag og transportfødder.

- Vi skaber noget, der kan tilpasses alle. Produkterne er 90 procent standardløsninger, og så tilpasser vi de sidste 10 procent for eksempel ved hjælp af en adapter, så vores løsninger kan anvendes til alle mølletyper,” siger direktøren, som forklarer, at ønsket om standardløsninger kommer fra branchen selv.

For det er i sagens natur spild af penge, hvis grejet til transport og installation af tårne og vinger er uden værdi, når først en bestemt vindmøllepark er sat op.

- Kunderne efterspørger standardløsninger, og vi vil selvfølgelig gerne være med til at nedbringe omkostningerne for vores kunder, siger Kenneth Svinth.

Eltronic Heavy Industries beskæftiger i dag omkring 50 af de i alt 200 medarbejdere, der er ansat i ingeniørhuset.

LÆS hele historien i Magasinet Offshore - GRATIS adgang klik her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093