23948sdkhjf

Problembarn tynger SBS-regnskab

Nedskrivninger på et trecifret millionbeløb i forbindelse med nedlukningen af Notox.
Kerneforretningen - SBS Automotive og SBS Friction - klarer sig tilfredsstillende, lyder konklusionen fra ledelsen i Scandinavian Brake Systems (SBS) ovenpå 2015-årsrapporten.

På koncernniveau gik bremseproducentens omsætning ganske vist lidt tilbage, men på divisionsniveau blev det til en ny rekord.

SBS Automotive, der langt er koncernens største forretningsområde, lød omsætning på 650 millioner kroner mod 659 millioner kroner i 2014, når man ser bort fra den frasolgte bremsecaliperfabrik pr. 1. november 2014. Til gengæld havde divisionen en fremgang på 25 procent på EBITDA.

I SBS Friction voksede omsætningen med 1 millioner til 117 millioner kroner. Ligeledes voksede EBITDA lidt over sidste års niveau, som også var rekord.

På bundlinjen koster beslutningen om at lukke ned for Notox - det tredje forretningsben - dyrt. Der er i den forbindelse foretaget nedskrivninger på samlet 160 millioner kroner i 2015. Resultat før skat inklusiv særlige poster er negativt påvirket af den store nedskrivning i Notox.

Kapitalgrundlaget skal styrkes
Efter nedskrivning af Notox-aktiviteten udgør egenkapitalen pr. 31. december 2015 -197 millioner kroner mod -26 millioner kroner på samme dato i 2014. Moderselskabets egenkapital udgør -52,4 millioner kroner.

- Ledelsen forventer, at koncernens og moderselskabets drift og indtjening, i henhold til koncernens strategiplan frem til udgangen af 2019, vil bidrage til en gradvis styrkelse af kapitalgrundlaget og selskabskapitalen i moderselskabet forventes reetableret via udbytter fra dattervirksomhederne i perioden. Det er bestyrelsens hensigt snarest at undersøge og vurdere mulighederne for en yderligere styrkelse af kapitalgrundlaget i koncernen og moderselskabet via investorer/finansieringskilder, skriver SBS' ledelse.

På koncernniveau forventer SBS i 2016 en omsætning i niveauet 770-800 millioner kroner og EBITDA recurring på 55-62 millioner kroner. Nedlukning af Notox har ingen effekt på EBITDA recurring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36