23948sdkhjf

Maskinfabrik sender CNC-maskiner til egen Kina-afdeling

Store industrikoncerner efterspørger global tilstedeværelse, og Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagnings kinesiske fabrik giver hurtig leveringstid på den anden side af jorden.
- Vores produktion i både Letland og Kina er en døråbner for os. Kunderne kan se en fordel i at have en godkendt leverandør, der kan levere ind til flere markeder, hvor de ellers skulle have tre eller fire leverandører til at dække det samme. Vi kan mærke, at det gør os interessante.

Det siger Paw Lyngaa, som ejer af Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning.

Maskinfabrikken har 4.000 kvadratmeter produktions­areal i Silkeborg, mens de to udenlandske fabrikker hver dækker 3.000 kvadratmeter.

Kører produktionen ind i Danmark
Når der startes en ny produktion op i udlandet, kører underleverandøren efter et gennemprøvet koncept. Hvis en kunde skal bruge emner i Kina, bliver produktionen typisk indkørt i Danmark. Her kvalitetssikrer virksomheden emnerne og får alle de godkendelser, som kunderne vil have. Derefter flytter produktionen til Kina.

- Vi kan mærke, at det er noget, som mange kunder godt kan lide, fordi der er mange, der har haft uheldige oplevelser med produktion i Kina, hvor tingene bare ikke er som forventet. Her tænker jeg specielt på de kunder, som bruger produkterne i Danmark og har seks-otte uger på søen, inden de opdager, at man ikke kan bruge produkterne til en pind, forklarer Paw Lyngaa.

Hård start i Kina
Ejeren fortæller, at selvom der bliver talt meget i branchen om virksomheder, der flytter ordrer fra Kina til Danmark, oplever spåntageren en modsat trend.

Den kinesiske fabrik, der i øjeblikket tæller 15 medarbejdere og ligger i det centrale del af landet i byen Chongqing, er i øjeblikket i en god gænge. Der er mange nye kunder på vej, og virksomheden er netop i gang med at sende fire CNC-maskiner til fabrikken fra Silkeborg.

- Vi har to kunder, som skal ned og godkende fabrikken indenfor den næste måned. Det er godkendelser til leverancer i Kina, men også til USA og Brasilien. Her er logistikken meget lettere fra Kina, end den er fra Europa. I dag leverer vi produkterne til kunderne fra Europa, forklarer ejeren.

Det er danske virksomheder, som er vores kunder i Kina. Underleverandøren producerer kun få emner i Kina, som bliver sendt til Europa, og produkterne bliver i stedet brugt på fabrikker i Kina, USA og Mexico.

Dansk og lettisk samarbejde
Mens det er hele produktporteføljen, der potentielt kan produceres i Kina, så er setuppet anderledes i samarbejdet mellem den danske og den lettiske fabrik i byen Liepaja.

- Vi skifter mellem Danmark og Letland, og det kommer an på, hvilke produktionssetup og kompetencer, som vi skal bruge. Emner med seks-syv forskellige forarbejdninger kan aldrig gå at producere i Letland. Så er det meget billigere i Danmark. Og hvis vi automatiserer i Danmark, så er lønandelen nogle gange mindre, end den er i Letland, fortæller Paw Lyngaa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086