23948sdkhjf

Norsk vindkraft kan blæse guld på dansk industri

Norge er i gang med en solid udbygning af vindkraft på land. Industrien i Nordjylland vil kobles op på den kraftige norske vindmølleudbygning.
Omkring 80 nordjyske virksomheder arbejder inden for vindmøllebranchen, og Norge er ved at planlægge flere vindmølleparker. Det ser det nordjyske erhvervsnetværk Hub North som en oplagt chance for nordjyske virksomheder.

Det statslige norske energiselskab Statkraft og andre aktører har blandt andet planer om at bygge en landbaseret vindmøllepark på ikke mindre end 1.000 MW på øer og halvøer ved Trondhjem til knap 9 mia. kr.

Gunstig placering
Hub North har allerede holdt et møde med 10 nordjyske virksomheder, som er interesserede i det norske marked.

Her fik de sparring af den norske virksomhedskonsulent Johnny Aak Fra Energy & Management Consultant. En af de interesserede virksomheder er Aalborg Havn.

- Vi vil gerne være center for aktiviteter, der er forbundet med udskibning af vindmølledele. Vi har en gunstig placering, og samtidig har vi den fornødne ekspertise inden for vindmøller, siger Jeppe Faber, account manager i Aalborg Havn.

North Hub ser især muligheder, fordi norsk vindkraft kun er på et meget tidligt stadie og vil have brug for danske vindmølle-kompetencer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094