23948sdkhjf

Certifikat skal bremse spildolie-gratister

Certifikat skal bremse olie-leverandører, som ikke bidrager til den fælles afhentningsordning af spildolien.
En række leverandører af smøreolie, som driver indsamlingsordningen Miljøpuljen for Spildolie, er utilfredse med, at nogle olievirksomheder får afhentet deres spildolie, uden at bidrage til ordningen.

Derfor lancerer Miljøpuljen for Spildolie nu et Miljøcertifikat, som skal bevidne, at de pågældende virksomheder betaler til den fælles ordning.

I øjeblikket betaler leverandører af smøreolie 15 øre pr. liter leveret olie i spildoliegebyr til puljen. Pengene går til at indsamle spildolie fra værksteder, maskinfabrikker og genbrugsstationer i hele landet.

- Der er desværre en del virksomheder, som ikke er med i nogen indsamlingsordning, og som kører på frihjul, siger Ingemann Klausen, som er konsulent i Mineralolie Branchen og i Miljøpuljen for Spildolie.

- Vi appellerer til, at man betaler til en indsamlingsordning. 15 øre pr. liter er jo ikke alverden, siger han.

Miljøpuljen for Spildolie har fungeret i snart 16 år. Det er en frivillig ordning. Branchen ser store fordele i selv at administrere indsamlingen af olien frem for at blive pålagt en skat på smøreolie.

De store olieselskaber har en tilsvarende ordning i foreningen Energi- og Olieforum. Begge ordninger er godkendt af Miljøstyrelsen.

Begge ordninger fungerer på den måde, at spildolien bliver afhentet uden nogen afgift. Det skal sikre, at mest muligt spildolie bliver indsamlet og genbrugt.

Det ny miljøcertifikat fra Miljøpuljen for Spildolie skal sikre, at alle deltager i finansieringen af indsamling af spildolie.

- For vores medlemmer kan det også have gavn at kunne stå frem og sige: Vi opfylder kravene om at indsamle olie, siger Ingemann Klausen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094