23948sdkhjf

Ny teknik beskytter laks for millioner

Frekvensomformere beskytter fisk for millioner på moderne laksefarm, som Krüger og Daniit opfører i Schweiz.
Det globale marked for fiskeopdræt er i voldsom vækst. Nye, moderne fiskefarme skyder op overalt i verden, og med tonsvis af fisk i tankene er der værdier for mange millioner kroner på spil. Med andre ord: Der er ikke råd til fejltagelser.

Sådan lyder det fra Schneider Electric, som er tilfredse med, at de to virksomheder Daniit og Krüger vælger den intelligente frekvensomformer Altivar Process fra Schneider til nyt, banebrydende design af bæredygtig laksefarm i Schweiz.

I de schweiziske alper er danske Krüger i gang med at opføre en topmoderne laksefarm, og i alt 37 af de intelligente frekvensomformere fra Schneider Electric beskytter de store værdier.

Baggrunden for valget er ifølge Schneider, at interne test viser, at Altivar Process er bedst ved kritiske udfald, der truer lakseproduktionen.

- I en undersøgelse blandt flere forskellige fabrikater af frekvensomformerne, vi har foretaget, har det vist sig, at omformerne fra Schneider Electric som de eneste starter hurtigt og fejlfrit op igen efter et strømudfald. Det er helt afgørende, når man taler om fiskeopdræt, forklarer salgschef Carsten Poulsen fra Daniit, som har leveret styring og el-tavler til den nye fiskefarm.

Daniit står for Danish Industrial IT, og et af den sønderjyske virksomheds specialer er netop anlæg til vandbehandling, både i egne totalprojekter og som underleverandør til samarbejdspartnere som for eksempel Krüger.

Laksefarmen i Schweiz er af typen RAS2020 – Krügers nye design, som er så unikt, at der er taget globalt patent på konceptet. RAS2020-anlægget er cirkulært med syv tanke i yderkredsen og yderligere syv i inderkredsen. Tankenes størrelse er variable, og fiskene flyttes nænsomt fra tank til tank, efterhånden som de vokser sig store. Flere af tankene har deres egen vandforsyning.

Laksefarmen i Schweiz fylder kun 2.200 kvadratmeter i de smukke bjerge og kan producere 600 tons laks om året. 99,7 procent af vandet bliver renset og recirkuleret, og produktionen sker med det bedste foder, helt uden kemikalier og uden udledning af spildevand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.471