23948sdkhjf

Stålgigant vil være CO2-neutral

SSAB, LKAB og Vattenfall går nu sammen om en række initiativer, der skal gøre den svenske stålindustri CO2-neutral.
Selv om SSAB efter eget udsagn har et af de mest CO2-effektive produktionssystemer blandt verdens stålproducenter, er man stadig en af Sveriges største udledere af CO2.

Det faktum vil man nu gøre noget ved, og derfor indleder stålkoncernen et industrielt udviklingsprojekt i samarbejde med mineselskabet LKAB og energiselskabet Vattenfall. Målet er at skabe en stålindustri, der lukker vand ud i stedet for CO2.

Ifølge projektparterne har Sverige unikke forudsætninger for at nå det mål. Her er nemlig en meget innovativ stålindustri, adgang til fossilfri elektricitet og noget af Europas bedste jernmalm.

- Miljø- og bæredygtighedsspørgsmål har igennem flere år været en del af SSAB’s langsigtede strategi. Men vi vil gøre mere end det. Vi vil med det her initiativ tage et ansvar for på langt sigt at løse kuldioxid-spørgsmålet i stålindustrien, siger Martin Lindqvist, administrerende direktør og koncernchef i SSAB.

- LKAB fremstiller jernmalmsprodukter med processer, som kræver mindre energi og forårsager lavere udslip end hovedparten af vores konkurrenters. Satsningen på en kuldioxid-fri jernmalmsproduktion bliver et betydeligt bidrag til en holdbar udvikling, siger Jan Moström, administrerende direktør hos LKAB.

- Det er meget tilfredsstillende at deltage i et initiativ til at fremtidssikre en af Sveriges vigtigste industrier ved at erstatte fossile brændsler i stålproduktionen med kuldioxid-fri el. Her ser vi begyndelsen på et meget interessant og klimavenligt udviklingsprojekt, som er gunstigt for vores partnere, Vattenfall og ikke mindst klimaet, siger Magnus Hall, administrerende direktør og koncernchef hos Vattenfall.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.719