23948sdkhjf

Fuld tryk på ingeniørarbejdsmarkedet

Efterspørgslen på ingeniørernes kompetencer og færdigheder er stadig tårnhøj.
IDA’s indeks over ledige ingeniørstillinger viser, at der er flere end fem gange så mange ledige stillinger målrettet mod ingeniører sammenlignet med situationen for seks år siden, da krisen for alvor ramte Danmark.

- Arbejdsmarkedet for ingeniørerne har efterhånden været varmt i længere tid, og selv om de mange jobåbninger giver nogle karrieremuligheder for den enkelte ingeniør, så er det dårligt nyt for erhvervslivet herhjemme. Ingeniørmanglen kan føre til, at virksomheder må takke nej til nye ordrer og skrinlægge udvidelsesplaner eller i værste fald søge mod udlandet og tage arbejdspladserne med sig. Det vil koste arbejdspladser og velstand for os alle, siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.

- I øjeblikket ligger ledigheden for ingeniørerne på 2 procent, og "Arbejdsmarkedsbalancen" fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, melder om flaskehalse inden for visse grene af ingeniørfaget i syv af landets otte beskæftigelsesregioner. Det vidner om et arbejdsmarked, der er ganske varmt, siger Morten Thiessen.

Morten Thiessen foreslår to veje til at imødegå manglen på ingeniører. Dels skal arbejdsgiverne blive bedre til at åbne for de kandidater, som måske ikke matcher stillingsopslaget 100 procent og selv gøre en indsats for at give medarbejderne de rette kompetencer for eksempel via efteruddannelse. Dels skal vi blive bedre til at markedsføre det danske arbejdsmarked for udenlandske vidensarbejdere.

- Danmark har nogle ganske gode ordninger, der gør det muligt for danske virksomheder at hente viden og kompetencer ind udefra. Desværre er det de færreste højtuddannede udlændinge, der ved, at Danmark er et attraktivt sted at arbejde med gode karrieremuligheder og en fornuftig work-life-balance. Det skal vi være langt bedre til at fortælle den store vide verden. Ingeniørmanglen er et europæisk problem, og vi ligger i hård konkurrence med landene omkring os for at tiltrække de klogeste hoveder, siger Morten Thiessen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125