23948sdkhjf

Erhvervsskole bremser hårdt op for gratispraktik

VFU-ordningen misbruges til gratis arbejdskraft, mener Tech College Aalborg, som nu vil rendyrke ordningens oprindelige formål.
VFU-ordningen, der sender skolepraktikanter i ulønnede forløb i virksomheder har været kritiseret af fagforeninger som gratis arbejdskraft. Nu vælger Tech College i Aalborg at bremse hårdt op for brugen af ordningen. Det skriver Dagbladet Arbejderen.

Både arbejdsgiverens og arbejdstagerens repræsentant var enige med eleverne, personalet og skolen, da Tech College Aalborgs praktikcenterråd enstemmigt besluttede at stoppe den omfattende brug af gratis praktikanter.

Praktikcenterchef Per Dennis Kristensen mener, at man med VFU-ordningen sender for mange gratis årsværk ud i virksomhederne.

– Vi har ikke nedlagt VFU’en, fordi den er jo i princippet ministerielt bestemt. Det, vi har besluttet os for, er at gå tilbage til den oprindelige tanke bag den virksomhedsforlagte undervisning, siger Per Dennis Kristensen til Dagbladet Arbejderen.

Han påpeger, at VFU’en blev skabt for, at virksomheder kunne hjælpe elever med at opfylde deres praktikmål, hvis det ikke kunne lade sig gøre i skolepraktikken. Det formål vil Tech College Aalborg gå tilbage til.

Fra 2010 til 2014 er antallet af VFU-forløb næsten fordoblet. I samme periode er antallet af lønnet praktik faldet en smule.

Originalartikel: http://arbejderen.dk/fagligt/i-aalborg-h...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083