23948sdkhjf

Maskinfabrik producerer egen nitrogen til laserskæring

Toftlund Maskinfabrik har købt et anlæg, som producerer al den nitrogen, firmaets to laserskærere bruger. Det er tilbagebetalt på tre år.
Første gang, der stod en sælger og talte om et nitrogen-anlæg, var Henrik Clausen meget skeptisk.

"Historien lød lige lovligt god. Vi troede ikke rigtigt på det. Men da han så tilbød, at vi måtte få et anlæg ud på prøve, kunne vi se, at der måske var noget om det," siger Henrik Clausen, direktør for Toftlund Maskinfabrik i Sønderjylland.

Det førte til, at han investerede i et nitrogen-anlæg til cirka en halv million kroner. Det producerer i dag al den nitrogen, som virksomhedens to laserskærere bruger. Anlægget blev købt i januar 2015, og siden har det produceret nitrogen uden nævneværdige problemer.

- Det blev beregnet fra begyndelsen, at anlægget kunne betale sig selv tilbage over tre år, og nu godt et år efter kan vi se, at den beregning holder, siger han.

Herefter er der kun udgifter til strøm og til et årligt eftersyn. Der er næsten ingen arbejde ved at have anlægget. Anlægget sætter selv automatisk i gang, når der er brug for mere nitrogen. Det eneste, medarbejderne gør, er dagligt at kontrollere renheden af nitrogen-gassen.

- Renheden er som den skal være. Den er oppe på 99,997 procent, siger Henrik Clausen.

Toftlund Maskinfabrik har to laserskærere, der kører hver dag, op til 16 timer i døgnet. De skærer i stål, rustfrit stål og aluminium fra 0,5 mm op til 20 mm.

Henrik Clausen er tilfreds med nitrogen-anlægget.

- Vi er glade for, at vi hoppede med på den vogn. Nitrogen-anlægget har også den fordel, at det producerer noget varme. Den varme kommer produktionshallerne til gode. Vi kan se, at vi har brugt betydeligt mindre fyringsolie denne vinter, end vi plejer, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078