23948sdkhjf

Industriens investeringer kan blive negative i år

Industrien forventer, at investeringerne vil stige med 3 pct. i 2016 i forhold til sidste år. Det fremgår af undersøgelsen, som blev gennemført i marts. Men resultatet kan meget vel blive et direkte fald, oplyser eksperter.
Tallet fremgår af torsdagens tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen er beskeden, og investeringerne kan ende med at vise et fald i det endelige resultat for 2016, idet anden måling typisk ligger højt i forhold til fjerde målings endelige resultat, lyder vurderingen fra statistikerne. Sammenlignet med 2015 ville tallet nemlig være lavere, idet opgørelsen for sidste år viser at det endelige tal i investeringerne var en stigning på 5 pct. i forhold til 2014.

Danmarks Statistik forventer dermed at den endelige investeringsvækst i 2016 tegner til at blive negativ.

På baggrund af analyse af anden og fjerde målings tal gennem de seneste 20 år, forventes det endelige tal for investeringerne i 2016, med 67 pct. sandsynlighed, at vise et fald på 6 pct. ±5,5 procentpoint, oplyser de.

Produktivitetskrise
- Det er bekymrende, at investeringsaktiviteten i industrien ser ud til at falde i år. Vi har en produktivitetskrise i dansk økonomi – og så er der behov for at virksomhederne investerer, så udviklingen kan ventes. Men der er mange benspænd for investeringsaktiviteten, lyder det fra cheføkonomi i Dansk Erhverv, Steen Bocian.

Det endelige tal for årets investeringer offentliggøres i april 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095