23948sdkhjf

Arbejdstilsynet finder færre problemer i metal- og maskinindustrien

På trods af mange besøg i årets første tre måneder, så falder antallet af arbejdsmiljøproblemer i metal- og maskinindustrien
Arbejdstilsynet finder færre arbejdsmiljøproblemer i metal- og maskinindustrien

På trods af, at Arbejdstilsynet har besøgt flere virksomheder end normalt i metal- og maskinindustrien i årets første tre måneder, så bliver der givet færre løftede pegefingre og påbud.

Det viser tal fra Arbejdstilsynet.

Tilsynsmyndigheden har frem til 12. april i år besøgt 523 virksomheder i metal- og maskindustrien. På de besøg har tilsynet fundet 600 arbejdsmiljøproblemer, som har givet alt fra strakspåbud til vejledninger.

Det svarer til, at Arbejdstilsynet har fundet lidt over et arbejdsmiljøproblem, hver gang de har besøgt en virksomhed i metal- og maskinindustrien.

Til sammenligning blev der i hele 2015 fundet halvandet arbejdsmiljøproblem per besøg.

Hvis den tendens fortsætter året ud, vil antallet af arbejdsmiljøproblemer, som Arbejdstilsynet giver et påbud eller en vejledning, falde med 23 procent.

Stort fald i grove overtrædelser
De helt grove overtrædelser af Arbejdsmiljøloven udløser et strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

Her er antallet faldet markant i årets første kvartal. Der er i gennemsnit givet 28 procent færre strakspåbud per virksomhedsbesøg i forhold til 2015.

Samtidig viser tal, at virksomheder i metal- og maskindustrien har færre gule og røde smileys.

I 2012 havde hver femte virksomhed en af de sure smileys fra Arbejdstilsynet. I dag er det tal faldet med 5 procentpoint.

- Man skal selvfølgelig tage forbehold for, at der er tale om en relativt kort periode, men vores fornemmelse er, at mange metalvirksomheder i stigende grad kan se, at det betaler sig at investere i et godt arbejdsmiljø, for glade medarbejdere er mere produktive og innovative. Samtidig er den øgede brug af robotter med til at fjerne nogle af de meget tunge løft og gensidigt ensformige arbejde, og det har en positivt effekt. Alt i alt skal det gerne betyde færre påbud fra Arbejdstilsynet i metalindustrien, siger Ulrik Rasmussen, faglig sekretær i Dansk Metal.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126