23948sdkhjf

UG Metal går Lean-vejen

Udviklingsprojekterne fylder stadig mere hos det østjyske metalstøberi. Væksten kræver et øget fokus på processer, og Lean er netop implementeret.
Fortsat fremgang i blandt andet den maritime sektor har fået ledelsen i Hedensted til at optimere arbejdsgangene. Virksomheden fungerer i stigende grad som både rådgiver og leverandør, hvilket har gjort en ny tilgang til opgaverne nødvendig. Direktør Mikkel Udengaard fortæller, at forandringsprocessen har været i gang i længere tid.

- Siden sidste sommer har vi arbejdet målrettet på at tilpasse os. Det er en løbende proces, og vi lægger stor vægt på, at det er et fælles projekt, siger han og fortæller videre, at man i december måned igangsatte et kursusforløb i Lean og kommunikation, der involverede hele virksomheden.

Ved udgangen af marts måned havde alle medarbejdere opnået industriens Lean-kørekort, og Mikkel Udengaard kan konstatere, at de nye tiltag er blevet godt modtaget. Optimeringen kan mærkes i hverdagen, og nu kan der sættes endnu mere fokus på kundernes udfordringer med udvikling af nye produkter.

- De viser os stor tillid i forhold til prototyper og nye projekter. Fokus skal altid være på det endelige resultat, selvom processen kan være lang og kompleks. Med implementeringen af Lean bliver vi endnu mere bevidste om at prioritere ressourcerne optimalt til kundens fordel, siger Mikkel Udengaard.

Maritim travlhed
Især nordiske aktører i den maritime sektor benytter sig af kompetencerne hos UG Metal. Et fortsat samarbejde med Viking Nadiro om den unikke ”Drop-in-Ball” udløsermekanisme til redningsbåde, og et igangværende projekt for en norsk kunde, giver kontinuerlig travlhed.

- Vi står på sidelinjen sammen med Davinci Development i forhold til de to nye ”Drop-in-Ball” løsninger til større redningsbåde. Det er en løbende sparring, og vi producerer hovedkomponenterne til udløsermekanismen. Samarbejdet med Viking Nadiro er vokset samtidig med, at potentialet på verdensplan fortsat bliver større, siger Mikkel Udengaard og tilføjer, at man i Norge fungerer som rådgiver på et projekt af en ”anseelig størrelse”, som direktøren formulerer det.

- Det er en af den slags opgaver, vi ikke må fortælle om endnu. Kunden fik os anbefalet og bad om en uvildig vurdering af projektet. Siden er vi kommet mere indover, så det tegner lovende for det videre samarbejde, erklærer han og konkluderer afslutningsvis, at de første fire måneder af 2016 har været tilfredsstillende.

- Aktiviteten er fin. Der er god balance i ordreindgangen i forhold til faste leverancer og de mere udviklingsorienterede projekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078