23948sdkhjf

ABB køber svensk virksomhed

Den svenske producent SVIA´s robotter til maskinbetjening skal styrke ABB´s position indenfor industriel automation
ABB oplyser, at virksomheden har købt SVIA, som leverer robotceller til maskinbetjening, hvor robotter bruges til at tilføre komponenter til drejebænke og mølleværk og til sekundære processer som montage, vask og reservedelsproduktion.

Køb i forlængelse af samarbejde
ABB og SVIA , som har hovedsæde i Jönköping, har i flere år arbejdet tæt sammen.

- Vi har blandt andet udviklet en robotcelle, som kan øge udnyttelsen af maskinværktøj med op til 90 procent sammenlignet med 50 procent udnyttelse med manuel maskinbetjening, siger Pekka Tiitinen, direktør for ABB’s Discrete Automation & Motion-division i en pressemeddelse.

Maskinbetjening via app
Ifølge ABB går SVIA ind for enkelhed i sine løsninger og tilbyder en intuitiv softwareapp til mobiltelefoner, som kan rapportere om produktionshastighed, maskinstatus og maskinstopalarm i realtid.

ABB forventer at SVIA’s løsningsportefølje kombineret med virksomhedens egen maskinbetjeningssoftware reducerer de maskintekniske omkostninger, som er den største udgift ved installering af en ny maskine.

ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger omkring 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB omkring 500 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112