23948sdkhjf

Leder: Industri 4.0 er blevet hverdag

Der var engang, hvor vi skrev om industri 4.0 som et fænomen, der ventede ude i fremtiden. Sådan er det ikke længere.
Industri 4.0 – som også kaldes Internet of Things – er blevet hverdag. Fremtiden er ankommet, og vi står midt i en industriproduktion, der allerede er stærkt digitaliseret.

Det er en digitalisering, der forstærkes stort hver eneste gang, en maskine eller en komponent skiftes eller opgraderes. Det handler om at opsamle date og udnytte data, og det handler om at nå helt nye niveauer af styring, kontrol, vedligehold og optimering på dine maskiner, når du har sensorer til at overvåge og fortælle om alt, hvad der foregår ude i produktionen.

Hvis man så trækker kunder og leverandører ind i Industri 4.0, så står du potentielt med den forbundne produktion, hvor der begynder at tegne sig en digital fremtid med et helt nyt samspil mellem kunder, maskiner og leverandører. Stribevis af danske virksomheder er allerede i gang, og vi har i Jern & Maskinindustrien løbene beskrevet de erfaringer, som danske virksomheder har gjort sig ud i digital produktion.

For når digitaliseringen blæser ind over både fremstillings- og procesindustrien, så åbner der sig stribevis af nye muligheder. Og udfordringer. For ny teknik kræver ny viden, og ny teknik giver muligheder. Det stiller helt nye krav til landets erhvervsskoler, som er nødt til at tage et kvantespring ind i nutiden, når det handler om opgradering af udstyr og indhold i undervisningen. Der er brug for at sat digital produktion, dataopsamling og industri 4.0 på dagsordenen.

I dag handler det ikke kun om at blive stærk på håndtering af maskinerne og produktionsapparatet, det handler lige så meget om at blive stærk i tankesættet omkring, hvilke nye muligheder der ligger i maskinerne og den forbundne produktion. Industri 4.0 er langt mere end optimeret vedligehold og styrket produktivitet. Industri 4.0 er fremtiden, og den er ankommet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078