23948sdkhjf

Dansker til tops hos tyske Lenze

Herning-drengen Jan Vestbjerg Koch er blevet øverst ansvarlige for Lenzes salg til industrien. Det er det seneste af en række chefjobs i international industri.
51-årige Jan Vestbjerg Kochs karriere har udviklet sig hurtigt, siden han blev ingeniør fra Aarhus Teknikum i 1988.

Efter jobs hos Danfoss og Danadata tog han til udlandet allerede som 26-årig. Her fik han job som salgschef hos Silcon Power Electronics i Østrig.

Siden er han gået fra det ene lederjob til det andet i Tyskland, Østrig og Danmark, senest som CSO hos CNC-producenten NUM i Schweiz.

Han får ros for at være en stærk analytiker og en handlekraftig leder. En af hans tidligere direktørkolleger, Adrian Kiener fra NUM, siger om ham, at “han har en meget stærk strategisk tænkning med en sjælden evne til at eksekvere”.

Komplette løsninger
Fra 1. januar tiltrådte den 51-årige herningenser jobbet som øverste ansvarlige for Lenzes industrielle salg.

Jan Vestbjerg Kochs hovedopgave bliver at dreje Lenzes salg fra enkeltmotorer og over mod komplette løsninger.

- Vi er kendte og stærke i enkeltsalg af motorer, men vi skal blive stærkere til løsninger, hvor vi kombinerer hardware og software og brainware til komplette løsninger, fortæller han til Jern & Maskinindustrien.

Kort efter må Jan Vestbjerg Koch gå. Han skal med Lenzes administrerende direktør Christian Wendler ud og studere nogle produkter på messen.

Jan Vestbjerg Kochs ledertalent har også bragt ham ansættelse hos Udenrigsministeriet, hvor han i perioden 2001-2004 var leder af Generalkonsultatet i Düsseldorf og i perioden 2005-2006 var direktør for Invest in Europe med sæde på den danske ambassade i Paris.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.432