23948sdkhjf

Genanvendelse af smøremidler er penge værd

AVS tilbyder med PH Cleantec indvendig lavtryksrensning ved 95 grader af maskinerne med maskinens egne køle-smøremidler. Også produktet Filtermist genbruger køle- smøremidlerne.
Det er simpelt, det er robust, og så er det en effektiv løsning.

Det er i korte træk beskrivelsen af rengøringssystemet PH Cleantec, som i Danmark sælges af AVS.

PH Cleantec suger bearbejdningscenterets egen kølevæske op fra maskinens bundkar, varmer væsken op til 95 grader, hvorefter maskinen med en fleksibel dysepistol kan bruges til lavtryksrensning med 3-15 bar indvendigt i maskinen. I den opgraderede model er der et decideret skyllebord, hvor også emner kan vaskes af.

- Det handler om at fjerne aflejringer og ophobninger af olie og snavs i maskinen. Metoden er helt neutral, fordi man bruger maskinens eget kølemiddel, siger salgsingeniør Henning Thomsen fra AVS.

Han oplyser, at maskinen fra AVS kan køre med alle former for smøremidler og påpeger, at alternativet til indvendig vask med lavt tryk med kølemiddel er at skylle med vand og derefter gnubbe med en børste.

- Traditionel rengøring tager nok omkring to timer, men med det her system kan du gøre det på 20 minutter, siger han og forklarer, at industrien har taget godt imod den nye model.

- Den er god til brug ved systematiseret vedligehold af flere maskiner, for så kan du virkelig effektivisere. Når maskinen står stille, så koster det jo penge. Det hører også med i regnestykket, påpeger Henning Thomsen.

Robuste Filtermist
Henning Thomsen og AVS var med i sidste uge, da Mazak inviterede til åbent hus, og Henning Thomsen havde også Filtermist med.

Det er en sikker og energieffektiv filterløsning, som fanger olietågen fra den spåntagende maskine.

- Alt hvad du suger ud af luft fra en fabrikshal i Danmark skal videre ud i den frie luft, og det er her, Filtermist har sin funktion. Den slynger maskintågen og tager snavset i filteret, sender det rensede køle-smøremiddel retur til maskinen og den varme tørre luft op i udsugningen til eventuel varmeveksler, forklarer Henning Thomsen.

Dermed slipper man fuldstændig for den brandfare, der ligger i at have olierester i sine ventilationsrør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063