23948sdkhjf

Vejle får spritnyt CNC Teknologicenter

På fredag åbner Trekantområdets CNC Teknologicenter på Syddansk Erhvervsskole. Centeret har fået millionindsprøjtning på 8 mio. kr.
Trekantsområdets CNC Teknologicenter slår dørene op til indvielsen på Syddansk Erhvervsskole på fredag klokken 13.00.

Dermed er der skabt helt nye rammer for de kommende industriteknikere, som i øjeblikket er en mangelvare i området.

Indvielsen finder sted klokken 13 på adressen Boulevarden 36, 7100 Vejle.

Det nye center har fået en millionindsprøjtning på i alt 8 mio. kr., og heraf går over 5 mio. kr. til nye computerstyrede maskiner og robotteknologi.

– Udover at forbedre vores industrirettede erhvervsuddannelser, håber jeg, at uddannelserne til industritekniker, automatiktekniker, værktøjsmager og smed bliver langt mere attraktive at søge ind på. For der er et aktuelt behov for den arbejdskraft, særligt i trekantsområdet. At kunne imødekomme erhvervslivets behov ser jeg som Syddansk
Erhvervsskoles vigtigste opgave, siger direktør på Syddansk Erhvervsskole, Lars Bregnehøj.

De tre parter bag det nye center håber på, at dobbelt så mange elever vil søge ind på de industrirettede uddannelser i de kommende år. Derfor skal centret også forbindes til folkeskoleklasser i trekantsområdet, så kendskabet til industriuddannelserne får et markant løft. Desuden skal centret fungere som efteruddannelsessted for de relevante brancher.

Den oprindelige idé med et tidssvarende uddannelsessted for industriteknikere kommer fra i alt 22 industrivirksomheder i trekantsområdet, der i godt halvandet år har været samlet i et supportteam med virksomheden Flexteks direktør Henning Dam i spidsen.

– I stedet for at pege fingre af værkstedet på Syddansk Erhvervsskole, lærerne og omtale værkstedet som ”teknisk museum” gik vi i gang med en konstruktiv dialog. Det er helt vildt, hvor hurtigt tingene har rykket. Nu åbner vi Danmarks mest moderne uddannelsessted for industriteknikere.

At samarbejdet mellem de tre parter har båret frugt, skyldes også Vejle Kommunes donation på 2 mio. kr. til det nye teknologicenter. Det er Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard, der klipper det røde bånd på indvielsesdagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079