23948sdkhjf

Produktnyhed: Salvagnini lancerer fiber-laser til industrielt brug

Salvagnini udstiller første egentlige fiber-laser til industrielt brug på EuroBLECH-messen i Hannover næste uge.
Fiber-laseren er monteret på Salvagninis L1 laserskæremaskine, som er en 2D ”flying optic”-maskine, der tillige leveres med en CO2 Slab-laser som alternativ. Fiber-laser-resonatoren har den fordel frem for CO2 kilder, at strømforbruget er drastisk reduceret. Skærehastigheder i tynde materialer kan øges til over det dobbelte af, hvad der er muligt med en CO2 laser, hvorved kostprisen for det enkelte emne bliver drastisk reduceret. Udnyttelsesgraden, af effekten der bruges, stiger fra under 10 % for en CO2 laser til 25-30 % i fiberlaseren.

I materialer under 3 mm, kan effekten på en 2kW fiber-laser sammenlignes med effekten på en 4kW CO2-laser, takket være den ekstremt høje koncentration af lyset. Eksempelvis er strømforbruget på en 4kW Slab-Laser 87kW inklusive køleren, hvor 2kW fiber-laseren kan nøjes med små 10kW, inklusive køleren.

Skærehastigheden i fx 0,7 mm galvaniseret stål har for CO2-laseren været 320 mm/sek., og kan køres med fiberlaseren helt op til 800mm/sek.

Hele princippet om spejling af strålen og de deraf følgende vedligeholdsomkostninger er forandret. Strålen føres i fiber-laseren igennem en speciel glasfiber og eliminerer derved brugen af spejle, såvel som strålegangen, der ofte pumpes med nitrogen eller højfiltreret luft, er elimineret. Lysets bølgelængde 10 er gange kortere end på CO2-laseren. Derved har fiber-laseren en helt anden evne til at skære i stærkt reflekterende materialer som aluminium, messing og andre højt reflekterende materialer.

Sammenlignet med traditionelle CO2-lasere anvender fiber-laser-kilen ingen form for turbine/blower eller andre kostbare sliddele, og behovet for regulære service og de deraf følgende omkostninger er betydeligt forringet. Til kraftige materialer er CO2-laseren fortsat det bedste alternativ, men skæringer i stål op til 15 mm er gennemført på fiberlaseren.

Maskinen og mange emneeksempler kan ses på Stand E38 i Hal 11 på næste uge EuroBLECH 2008.

Kilde: Salvagnini AB - http://www.salvagnini.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078