23948sdkhjf

Hemmeligheden er print med standard-granulat

Maskinproducenten Arburg præsenterede både additiv plastproduktion og serien Golden Electric på Scandinavian Open i Hvidovre
Maskinproducenten Arburg havde kørt det tunge skyts frem til begivenheden Scandinavian Open.

Blandt nyhederne var Arburgs Freeformer, til industriel additiv fremstilling af plastemner.

Knud Erik Lang, Arburgs servicechef i Danmark, viste Freeformeren frem.

- Freeformeren bruger standardgranulat og et støttemateriale, som opløses i vand. Hemmeligheden er, at du arbejder med standardmateriale. Dermed får du et emne i præcis det materiale, du bagefter skal producere i, forklarede Knud Erik Lang, mens Freeformeren støt og roligt byggede en nøddeknækker op i rød plast.

Det sker i plast, som ender med en styrke på cirka 80 procent af et tilsvarende støbt plastemne.

- Arburg vil gerne ned og producere meget små emner, og her er denne maskine en mulighed, fortalte Knud Erik Lang om Freeformeren, som dog ikke umiddelbart er velegnet som produktionsmaskine til længere serier.

Koster en million
For det tager lang tid at printe, og fremstillingstiden på nøddeknækkeren er flere timer.

- Du kan sagtens bruge Freeformeren i en produktionslinje, hvor der er laves nogle individuelle emner, men det er reelt en maskine, der er målrettet udviklings- og designvirksomheder. Alle 3D-printere har en tidsbegrænsning, fordi materialet skal nå at komme ud gennem printerhovedet, det er udfordringen, forklarede Knud Erik Lang, som dog omvendt påpegede, at man fint kan printe flere emner på samme tid inde i Freeformeren.

Maskinen koster omkring 1 mio. kr., og i Danmark er de første maskiner i gang med at producere.

Golden Electric vist frem
Arburgs Scandinavian Open bød naturligvis på andre nyheder. Blandt andet var det første gang, at den nye serie Golden Electric blev vist frem i Danmark. Den blev lanceret hos Arburg i marts i år.

- Det er en prisgunstig maskine, som kan konkurrere med hydrauliske maskiner, fortalte Knud Erik Lang om maskinen, der kun bruger hydraulik til afformning af emnet fra støbeformen og til at holde sprøjteenheden op til formen.

Derudover er Golden Electric en rummelig maskine, som er energibesparende, og yderligere har den fordel, at den er modulopbygget. På Scandinavian Open var der sat en Multilift Select robot på den udstillede Golden Electric. Robotten udtog de støbte emner, en planteske i rød plast, og lagde dem på et transportbånd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126