23948sdkhjf

Alfa Laval vil selv forme sine ingeniører

Maskiningeniører er i høj kurs hos Alfa Laval Aalborg. Men de skal helst ikke være for specialiserede.
Problemet med at skaffe nye gode medarbejdere var det centrale emne, da fem folketingspolitikere besøgte Alfa Laval i Aalborg i mandags.

- Vi savner især maskiningeniører. Vi er en international virksomhed og har senest ansat ingeniører fra blandt andet Portugal, Indien og Kina, lød det fra Lars Skytte, vice president for Alfa Lavals Marine & Diesel Division.

Han efterlyste blandt andet ingeniører, som ikke var alt for specialiserede, men mere generalister.

- Så vi bedre kan forme dem selv, som han sagde.

Populære håndværkere - i Kina
Lars Skytte ønsker sig også ansøgere med en håndværksmæssig baggrund.

- Vi inviterer faktisk folkeskoleelever ind for at lugte til arbejdspladsen, inden de får valgt uddannelse, sagde Alfa Laval-chefen, der selv er startet som smed og siden uddannede sig til teknikumingeniør.

Han nævnte, at medarbejdere med håndværksmæssig baggrund er særdeles vellidte ude i verden.

- Vi ser det blandt andet i Kina, hvor håndværkere har en høj prestige, og det gør naturligvis indgangen for os som virksomhed nemmere og tættere, sagde Lars Skytte.

Savner synlighed om industrien
Bjarne Laustsen, der var blandt de fem politikere, slog fast, at uddannelsessystemet skal være gearet til at skaffe arbejdskraft. Men unge, som er under uddannelse, skal også høre om jobmuligheder i de maritime virksomheder, uddybede han.

Søren Gade var inde på samme tanke:

- Vi skal have synliggjort de muligheder, der er for reelt at uddanne sig til et job, og her er det oplagt at se mere på den maritime industri, der har gode vækstmuligheder og dermed gode chancer for at skabe flere jobs, sagde han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093