23948sdkhjf

Vindmøllebranchen beskæftiger 2 ud af 100

En ny opgørelse fra Vindmølleindustrien viser, at 2 procent af alle privatansatte er beskæftiget i vindmøllebranchen.
Vindmøllebranchen er en vækstmotor for Danmark med aktiviteter i hele landet. Tyngden er især i landets tre vestlige regioner, hvor 79 procent af arbejdspladserne befinder sig. Branchen har størst betydning i Region Midtjylland, hvor næsten én ud af 25 privatansatte arbejder med vindenergi. Det viser nye tal fra Vindmølleindustriens regionale og kommunale branchestatistik, der netop er offentliggjort.

- Vindmøllebranchen vækster, og i 2015 er omsætningen steget med 2,9 procent, så den nu er oppe på 87,9 milliarder. Når omsætningen stiger, følger jobskabelsen med. Vindmøllebranchen bidrager derfor aktivt til at skabe flere arbejdspladser rundt om i Danmark og særligt vest for Storebælt, hvor branchen har en stærk tilstedeværelse, der også er bundet op på vindmøllebranchens historiske forankring i området, siger administrerende direktør for Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg.

Størst jobfest i Nord- og Midtjylland
På trods af at Region Midtjylland har den største beskæftigelse og omsætning, skal den helt store væksthistorie findes i Region Nordjylland, hvor der er en stigning i beskæftigelsen på 10,2 procent fra 2014 til 2015. Region Midtjylland indtager dog en stærk andenplads med en stigning på 5,4 procent.

Samlet er beskæftigelsen steget 3,3 procent på tværs af de fem regioner. Undtagelsen er Region Syddanmark, hvor beskæftigelsen er faldet med 1,1 procent fra 2014 til 2015.

- Det er rigtig positivt, at vi ser vækst over en bred kam. Det vidner om, at branchen har en god spredning, og at øget aktivitet derfor kommer alle regioner til gode. Det eneste malurt i bægeret er i Syddanmark, hvor vi så en lille tilbagegang, hvilket kan skyldes afledte effekter af olieindustriens fyringer samt den nedgang i eksporten af havvindmøller, som der var i 2015, da dette primært sker ud af Esbjerg, forklarer Jan Hylleberg.

Ikast-Brande er med knap 4.000 ansatte den kommune, hvor flest er ansat i vindmøllebranchen efterfulgt af Ringkøbing-Skjern og Aalborg kommuner. At disse tre kommuner indtager vindmøllebranchens top tre kan tilskrives, at der er meget beskæftigelsesintensive produktionsfaciliteter i de tre kommuner.

I alt var 31.251 ansat i vindmøllebranchen i 2015. I den regionale branchestatistik er energiselskabernes andel på 1.741 ansatte fraregnet af metodiske årsager.

Læs hele branchestatistikken på Vindmølleindustriens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127