23948sdkhjf

Wegner leverede guldkornene

PP Møblers samspil med Hans J. Wegner er et vigtigt kapitel i dansk møbeldesigns guldalder.
Den verdenskendte danske arkitekt Hans J. Wegners omfattende produktion af møbeldesigns danner i vid udstrækning grundlaget for PP Møbler i dag.

Her i 2016 er godt 100 Wegner-designs i produktion, og PP Møbler producerer 55 af dem på værkstedet i Allerød.

Læs flere historier gratis i specialmagasinet Dansk Verdensklasse

Samspillet med Wegner begyndte op gennem 1950’erne og 1960’erne, hvor PP Møbler udviklede sig til en smeltedigel for dansk mødedesign og flittigt blev frekventeret af flere af de kendte danske arkitekter og designere.

Og blandt dem også Wegner, der hurtigt fandt fælles fodslag med PP Møblers ene grundlægger Ejnar Pedersen.

- Wegner ville ikke arbejde sammen dårlige håndværkere, og den holdning delte han med min far, forklarer Søren Holst Pedersen, som i dag er administrerende direktør for PP Møbler.

Søren Holst Pedersen kalder Wegner for exceptionel, og man var aldrig i tvivl om, at Wegner selve var uddannet møbelsnedker.

- Wegner var exceptionel med sine tegninger. Han vendte og drejede møblerne rundt inde i sit hoved og på sine tegninger på en måde, som ingen andre kunne, fortæller Søren Holst Pedersen om den danske arkitekt, der jævnligt kiggede forbi på værkstedet i Allerød.

- Når Wegner gik på værkstedet, så gik han og snakkede med svendene. Det kunne han godt lide, for her fik han modspil til sine tanker. Vi havde vores nysgerrighed, han havde sine idéer, og vi har altid været gode til at tage udfordringer op, fortæller Søren Holst Pedersen.

Op gennem 1980’erne blev flere Wegner-designs sat i produktion hos PP Møbler, og samarbejdet blev så tæt, at Wegner i begyndelsen af 80’erne i en kort årrække var anpartshaver i PP Møbler.

I dag er modellen PP68 den Wegner-stol, som PP Møbler producerer flest af. Antallet varierer mellem 3.000-3.500 årligt.

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11