23948sdkhjf

Automatik-messe sætter spot på fremtiden

Automatik-messens konferenceprogram stiller skarpt på den omfattende digitalisering af industrien og trends som Industri 4.0, Internet of Things og robotteknologi.
Den 13.-15. september 2016 danner Brøndby Hallen rammerne om Automatik 2016. Det er syvende gang, den målrettede automationsmesse afholdes, og denne gang kan besøgende glæde sig til 168 udstillere og et omfattende konferenceprogram.

Dette års konferenceprogram samler 19 konferencer under temaerne "Fremtidens industrirobotter", "Fremtidens digitale produktion", "Maskinsikkerhed" og "Fremtidens fremstilling". Fælles for alle temaerne er fokus på de tendenser, der vil præge fremtidens produktionsindustri: herunder Internet of Things (IoT), Industri 4.0, robotteknologi og 3D-print.

- Den røde tråd bliver Industri 4.0 og status for de danske virksomheder. Det er helt oppe i tiden og noget af det vigtigste for øjeblikket. De virksomheder, der ikke følger med i digitaliseringen, får svære konkurrencebetingelser, og derfor kommer Industri 4.0 til at fylde en del på Automatik 2016, siger Claus Clausen, konferenceplanlægger på Automatik-messen.

Fokus på Industri 4.0
En af de store konferencer på Automatik bliver "Fremtidens digitale produktion og Industri 4.0 i Danmark". Under dette tema vil blandt andre Teknologisk Institut fortælle om, hvordan de førende fremstillingsvirksomheder satser på digitalisering, Festo AG vil berette om fremtidens fabrik, administrerende direktør i Beckhoff Automation, Michael Nielsen, vil fortælle om ready-to-use produkter til Industri 4.0 og IoT, mens teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft Danmark, Ole Kjeldsen, vil give et overblik over de elementer af Microsoft-platformen, som muliggør effektiv udnyttelse af de mange dimensioner i en IoT-løsning:

- Med Internet of Things får virksomhederne nogle gyldne muligheder for at reagere hurtigere, reducere deres omkostninger og forudse problemer, før de opstår. IoT er dog også forbundet med en række udfordringer, blandt andet nogle helt specielle udfordringer vedrørende sikkerheden, når den digitale og den fysiske verden mødes, siger Ole Kjeldsen, og fortsætter:

- Ifølge undersøgelser vil 25 procent af de identificerede angreb på virksomheder involvere IoT i 2020, men alligevel vil IoT udgøre mindre end 10 procent af virksomhedernes budget for it-sikkerhed. IoT indebærer således stadig en stigende risiko for sikkerhedsproblemer, og det kigger vi også nærmere på i løbet af konferencen.

Tag forskud på fremtiden
Til Automatik 2016 får de besøgende mulighed for at netværke med andre fra branchen, se de nyeste teknologier hos udstillerne og få viden med hjem fra det omfattende konferenceprogram. Selve messen arrangeres af MCH i samarbejde med en række samarbejdspartnere, og projektchef fra MCH, Mona Jakobsen, lover, at der bliver rig mulighed for at få en lille bid af fremtiden til Automatik 2016:

- Automatik er en meget målrettet messe, hvor vi har samlet alt det bedste på ét sted. Fremtiden vil uden tvivl medføre investeringer i ny teknologi i form af øget digitalisering, robotter, automation og bedre udnyttelse af data, og derfor har vi forsøgt at give vores besøgende det bedste overblik ved at samle en række spændende udstillere inden for automation og kombinere dem med inspirerende og lærerige konferencer med seneste nyt fra industrien og teknologien.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109