23948sdkhjf

Salget af virksomheder i første halvår sætter ny rekord

Stadig flere virksomhedsopkøb i Danmark er strategiske. Europæiske firmaer vil have fat i det skandinaviske marked.
Salget af danske virksomheder i første halvår 2016 fortsætter de gode takter efter rekordhøjt 2015, fremgår det af en ny analyse fra virksomhedsmæglerfirmaet Audon & Partners.

I andet kvartal blev der således solgt 59 danske virksomheder – en stigning på 9 procent i forhold til første kvartal.

Udenlandske virksomheders opkøb i Danmark udgør halvdelen af transaktionerne. Af de udenlandske købere er de europæiske virksomheder kommet mere på banen, og de har i andet kvartal 2016 opkøbt hele 82 procent af de danske virksomheder mod 7 procent i hele 2015.

En stadig større del af køberne er strategiske opkøbere, der køber op med henblik på for eksempel at erobre markedsandele i Skandinavien.

Blandt de stedfundne salg af danske virksomheder til udenlandske strategiske købere i andet kvartal 2016 kan nævnes:

Tyske Belfor har købt Røsva Skadeservice i Slagelse, svenske Assa Abloy har købt Nassau Door i Ringe på Fyn, tyske Eckes-Granini Group har købt Rynkeby Foods på Fyn.

Også kapitalfonde har været aktive med virksomhedstransaktioner. I første halvår 2016 købte finansielle investorer således 32 danske danske virksomheder. Blandt disse handler kan nævnes:

Engelske Silverfleet Capital Partners LLP har solgt Cimbria, danske Axcel Industriinvestor har solgt ventilations-virksomheden Exhausto i Langeskov på Fyn, danske Maj Invest Equity har solgt Pierre.dk Autolakering.

Danske Industriudvikling har købt Icepower, der laver avancerede forstærkere, af B&O. EQT Partners og Sampension KP har købt Sitecore Corporation, der laver content management systemer til websites.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094