23948sdkhjf

Tekniske skoler savner smede

Landets erhvervsskoler melder om faldende optag til smedeuddannelsen, men uændret interesse for industritekniker-uddannelsen.
Jern & Maskinindustrien har spurgt, hvor stort optaget er af nye elever på industritekniker- og smedeuddannelserne på seks større erhvervsskoler rundt i landet. Det gælder optaget på grundforløb 2, hvor den egentlige specialisering begynder.

Roskilde:
Der starter 10 på såvel industritekniker som på smedeområdet. Det er ifølge uddannelseschef Kirsten Bach udtryk for en lille stigning for industritekniker og et "drastisk fald" på smedeområdet.

København :
Der er optaget 20 til industritekniker-uddannelsen og ni til smedeuddannelsen på Københavns Tekniske Skole. Det ligger tæt på det normale optag.

Odense:
Der er optaget 27 på industritekniker-uddannelsen, hvilket er lidt færre end sidste år. Der er også optaget 27 på smedeuddannelsen, hvilket er langt færre end sidste år.

Vejle:
Optaget på industritekniker sætter rekord med 21 optagne. Men optaget af smede er faldet til seks. Optaget til smedeuddannelsen ligger ifølge uddannelsesleder Poul Holst normalt mellem 12 og 17.

Aarhus:
Der er optaget 15-20 elever på såvel industritekniker- som på smedeuddannelsen. Det svarer til det normale niveau.

Herning:
Der er nedgang for såvel industritekniker som for smedeuddannelsen. Der er optaget 16 på industritekniker, mod 22 sidste gang, og ni på smedeuddannelsen mod 12 sidste gang.

De fleste erhvervsskoler starter skoleåret omkring 10. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125