23948sdkhjf

Små virksomheder sidder bagerst i teknologitoget

Alt for mange små og mellemstore virksomheder i industrien arbejder ikke målrettet med at implementere ny teknologi. Det kan gå ud over både produktiviteten og kvaliteten, vurderer Dansk Metal.
Kun én ud af ti af Dansk Metals tillidsrepræsentanter arbejder på en lille eller mellemstor virksomhed, der målrettet arbejder med at implementere ny teknologi. Det viser en stor rundspørge til Dansk Metals tillidsrepræsentanter, og det er ifølge forbundsformand Claus Jensen alt for få:

- Vi ved, at øget brug af teknologi i industrien styrker både produkternes kvalitet og danske industrivirksomheders produktivitet. Og så er der ingen tvivl om, at ny teknologi for mange virksomheder er billetten til vækst i fremtiden. Men især de små og mellemstore virksomheder er tilbageholdende med at investere, og det skal vi have rettet op på.

Ifølge undersøgelsen er det mere end hver fjerde virksomhed med over 100 ansatte, der har stort fokus på at bruge ny teknologi som industrirobotter, 3D-print og dataopsamling. Dansk Metal mener, at det er vigtigt, at politikerne skaber rammerne for, at også små og mellemstore virksomheder i højere grad vil investere i ny teknologi.

- Det er klart, at man er mere økonomisk sårbar, hvis man er en lille virksomhed, og så er det et stort skridt at investere i dyre robotter. Derfor er vi i Dansk Metal meget begejstrede for Socialdemokraternes forslag om at give netop de små og mellemstore virksomheder fradragsfordele, så de i højere grad vil investere i moderne teknologi. Det er sådan nogle ting, der skal til, for at både store og små industrivirksomheder kan være med til at sikre Danmark som produktionsland fremover, siger Claus Jensen.

Tillidsrepræsentanter fra både små, mellemstore og større virksomheder deler den opfattelse, at ny teknologi især vil øge produktiviteten og kvaliteten og føre til et udvidet marked i udlandet. Ny teknologi, som for eksempel industrirobotter, er med til at øge konkurrencekraften i danske industrivirksomheder, og det er en af årsagerne til, at det kan betale sig for flere og flere virksomheder at flytte produktionen tilbage til Danmark fra udlandet. Det viser en netop offentliggjort analyse udarbejdet af Dansk Metal.

- Vi kan faktisk sagtens producere konkurrencedygtigt i Danmark, og det er blandt andet fordi, vi er dygtige til at bruge ny teknologi og veluddannede faglærte. Derfor skal vi værne om og styrke begge dele, siger Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal.

Danske industrivirksomheder er nogle af de mest digitaliserede og automatiserede i Europa, viser tal fra Eurostat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063